ŠKODA toont eerste glimp van de nieuwe FABIA

11. února 2021
  • Eerste silhouetbeeld van de vierde generatie van de populaire kleine auto
  • De nieuwe ŠKODA FABIA maakt voor het eerst gebruik van de Modular Transverse Toolkit MQB-A0 van de Volkswagen-groep
  • De nieuwste generatie benzinemotoren is beschikbaar voor de aandrijving

ŠKODA geeft een eerste voorproefje van de FABIA van de vierde generatie. In een silhouetbeeld zinspeelt de daklijn op de nieuwe afmetingen van de kleine auto, die voor het eerst gebaseerd is op de Modular Transverse Toolkit MQB-A0 van de Volkswagen-groep. Dit platform vergroot de binnenruimte en ondersteunt het gebruik van ultramoderne rijhulpsystemen en connectiviteitsfuncties. De aandrijving wordt geleverd door de nieuwste generatie benzinemotoren, waardoor de nieuwe FABIA perfect is voor jonge gezinnen en pas afgestudeerden of als ideale tweede auto. De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA FABIA is gepland voor het voorjaar van 2021.

Met de overschakeling naar de Modular Transverse Toolkit MQB-A0 van de Volkswagen-groep is de ŠKODA FABIA in alle dimensies groter dan zijn voorganger. Zo is bijvoorbeeld de kofferruimte, die al een van de blikvangers van de FABIA was, met nog eens 50 liter toegenomen. Dankzij een nog stijvere structuur van het koetswerk zorgt de MQB-A0 ook voor verdere verbeteringen op het vlak van passieve veiligheid en voor de mogelijkheid om tal van moderne rijhulpsystemen te installeren, die vroeger alleen in hogere voertuigklassen beschikbaar waren.

Moderne benzinemotoren zorgen voor hoge efficiëntie en groot rijbereik

ŠKODA heeft voor de FABIA van de vierde generatie gekozen voor ultramoderne benzinemotoren. Alle motoren zijn afkomstig van de EVO-motorgeneratie van de Volkswagen-groep en combineren een hoge efficiëntie met een lage uitstoot. De nieuwe ŠKODA FABIA wordt altijd geleverd met voorwielaandrijving, met een handgeschakelde versnellingsbak of automatische 7-traps DSG. Dit betekent dat de kleine auto optimaal is uitgerust voor ritten in de stad, maar ook voor lange afstanden.