Škoda Epiq

Klein wordt episch: De Škoda Epiq, een batterij-elektrische stads-SUV-cross-over die in 2025 zal worden onthuld, gaat rond de 25.000 euro kosten. Met een lengte van 4,1 meter zal hij uitpakken met een ruim interieur en tot 490 liter aan bagagecapaciteit. Het voertuig zal vol gaan voor de krachtige, functionele en authentieke nieuwe designtaal Modern Solid – zowel vanbinnen als vanbuiten – en een maximum elektrisch rijbereik bieden van meer dan 400 kilometer. Dit zal worden aangevuld met een onberispelijke digitale ervaring, met nieuwe technologieën en rijhulpfuncties.

ExterieurInterieur

Modern Solid:

krachtig, functioneel, authentiek design herinterpreteert klassieke Škoda-kenmerken.

De designstudie van de Škoda Epiq heeft een gesculpteerde motorkap met een nieuw Škoda-woordmerkembleem. Zijn Tech-Deck Face in hoogglanzend zwart is een moderne herinterpretatie van de vertrouwde Škoda-grille en herbergt elektrische voorzieningen zoals de afstandsradar en de frontcamera. Het Tech-Deck Face wordt geflankeerd door multifunctionele, T-vormige ledelementen voor de dagrijlichten en richtingaanwijzers. De koplampen bevinden zich in een lagere, secundaire positie. Hun lichtmodules hebben een op het kubisme geïnspireerd design en zijn voorzien van ledmatrixtechnologie. De robuuste voorbumper heeft een opvallende spoiler, gelakt in Unique Dark Chrome.

Het zijaanzicht wordt gekenmerkt door een hoge, vloeiende tornadolijn die de glaspartij visueel scheidt van de rest van het koetswerk en de krachtige schouders van de auto benadrukt. De wielkasten eronder zijn voorzien van een opvallende sierrand en herbergen aerodynamisch geoptimaliseerde velgen. De lage, licht aflopende daklijn vloeit over in een dakspoiler voor optimale aerodynamische efficiëntie. Ook de achterpartij wordt gekenmerkt door een robuuste bumper en een Škoda-woordmerk in Unique Dark Chrome op de achterklep. De minimalistische uitstraling van de designstudie van de Škoda Epiq wordt benadrukt door de matte metallic lak in schitterend Moon White. Flashy Orange-accenten op de dakrails, velgen en voor- en achterbumper wekken extra visuele interesse.

Minimalistisch, functioneel interieur en nieuwe technologieën

De Škoda Epiq wordt het eerste productievoertuig met een minimalistisch Modern Solid-interieur waarbij de nadruk ligt op slijtvaste, praktische en duurzame materialen. Hij heeft een open opbergvak met een draadloze oplader voor mobiele telefoons in de vrij zwevende middenconsole, evenals Simply Clever-compartimenten voor nog meer opbergmogelijkheden. De kofferruimte kan ook rekenen op een aantal typische Simply Clever-details van het merk, zoals tassenhaken, bagage-elementen, bevestigingshaken en een verborgen vak onder de vloer.

Het tweespakige stuurwiel vertoont het nieuwe Škoda-woordmerk evenals fysieke knoppen en haptische scrollwielen met Flashy Orange-accenten om tijdens het rijden de belangrijkste functies te bedienen. De mobiele digitale sleutel maakt een breed scala aan interacties mogelijk via de smartphone van de klant en verbetert zo de digitale ervaring van de gebruiker. Dat onderstreept de consistente klantgerichtheid van Škoda’s ‘mobile first’-aanpak, ontworpen om het dagelijkse leven van bestuurders te vergemakkelijken. De Škoda Epiq ondersteunt ook bidirectioneel opladen, waardoor de auto verandert in een rijdende energieopslagunit die elektrische restenergie kan leveren aan het huis van de klant en aan andere apparaten.

Een pakkende naam voor een epische mijlpaal in Škoda’s geschiedenis

De Škoda Epiq wordt een mijlpaal in de geschiedenis van Škoda, wat wordt benadrukt door zijn pakkende en gemakkelijk herkenbare naam. Die past perfect in de nomenclatuur van Škoda’s batterij-elektrische SUV-modellen: de E aan het begin staat voor een zuiver elektrisch Škoda-model, terwijl de Q aan het einde hem identificeert als lid van de SUV-familie van het merk. ‘Epiq’ is afgeleid van het Oudgriekse woord ‘epos’, dat staat voor ‘woord’ of ‘vers’, maar ook voor ‘verhaal’ of ‘gedicht’. De naam roept positieve associaties op, zoals verbazend, geweldig, buitengewoon en opmerkelijk. Met zijn slimme functies en veelzijdigheid wil de Škoda Epiq voldoen aan de behoeften van zowel gezins- als lifestylegerichte klanten.

De stads-SUV-cross-over zal worden gebouwd in Pamplona (Spanje), als een gezamenlijk ontwikkelings- en productieproject van Volkswagens Brand Group Core-vertegenwoordigers Škoda, CUPRA en Volkswagen. Škoda Auto wil de komende jaren miljarden euro’s investeren in zijn transformatie naar e-mobiliteit. De Škoda Elroq, een batterij-elektrische compacte SUV, wordt het eerste voertuig dat wordt gelanceerd als onderdeel van het komende e-modellenoffensief. Zijn debuut is gepland voor later dit jaar.

Geïnteresseerd in elektrisch rijden?

Leer meer over de elektrische toekomst van Škoda met 6 nieuwe modellen.