Belangrijke feiten wat betreft onderhoud van iV’s

In iV’s zitten minder onderdelen die service en onderhoud nodig hebben, wat lagere kosten inhoudt voor de eigenaar.

Net als conventionele auto’s behoeven iV-auto’s een periodieke onderhoudsbeurt. Een deel van de onderhoudsbeurt is een inspectie van specifieke elektrische componenten, waaronder het koelsysteem van de batterij.

Als er gespecialiseerde (typisch elektrische) reparaties vereist zijn, raden we altijd aan om langs te gaan bij een erkend servicecenter met hoog opgeleide professionals en de beste diagnosetechnologieën.

Wist je dat ...

In tegenstelling tot benzine- of dieselmotoren met duizenden bewegende onderdelen heeft een elektrische motor niet zo veel aandacht nodig. Veel van het onderhoud dat we gewend zijn bij conventionele verbrandingsmotoren, is niet nodig bij iV-auto’s.

Dingen die je iV niet nodig hebt

Waarom hebben iV’s een periodiek onderhoud nodig?

Gezondheid en correcte koeling van de batterijcellen

Een hoogspanningsbatterij is een kenmerkend onderdeel van iedere elektrische auto. Het koelsysteem van die batterij moet gecontroleerd worden wanneer de auto binnengebracht wordt voor een onderhoudsbeurt. Een ander verschil met conventionele auto’s is dat de koelvloeistof in de warmtepomp om de twee of vier jaar (afhankelijk van het klimaat van het land) vervangen moet worden.

Uitlezen van autosoftware

Om ervoor te zorgen dat je iV goed functioneert moeten de laatste software-updates steeds uitgevoerd worden.

Periodieke componentencontrole

Conventionele systemen, zoals de remmen, het stuurwiel of de ophanging, moeten regelmatig gecontroleerd worden op dezelfde manier als voor auto’s met een verbrandingsmotor.

Hoe vaak is een onderhoudscontrole nodig?

Als je een Enyaq of Enyaq Coupé hebt, moet die om de twee jaar een periodieke onderhoudsbeurt ondergaan, maar in tegenstelling tot auto’s met een verbrandingsmotor die ook na een bepaald aantal gereden kilometers een periode keuring behoeven, zijn onderhoudsbeurten niet afhankelijk van de kilometerstand.

Batterij & Veiligheid

Wil je meer te weten komen over de bescherming en levenscyclus van de batterij van een iV en over de veiligheid van elektrische auto’s in het algemeen? Klik dan hieronder.

Gelijkenissen met verbrandingsmotor

Erkende servicecenters - altijd een goede keuze

Technologie en opgeleide professionals

Voor alle bovengenoemde onderdelen van de onderhoudsbeurt beschikken onze erkende servicepartners over de juiste technologie en hoog opgeleide specialisten om te garanderen dat jouw elektrische auto altijd vlotjes rijdt.

Hoogspanningssystemen

Aangezien een elektrisch voertuig gebruikmaakt van elektrische systemen met een zeer hoge spanning, is het aanbevolen om ze in een erkend servicecenter te laten herstellen of onderhouden door specialisten.

Bezoek het dichtstbijzijnde Škoda-servicecenter

Zoek het dichtstbijzijnde servicecenter in jouw land en krijg jouw Škoda vandaag nog in topvorm.