ŠKODA au Salon de l'Auto de Bruxelles 2023

16. prosince 2022
  • Nieuwe merkidentiteit van ŠKODA beleeft zijn exclusieve wereldpremière op het 100ste Autosalon.
  • VISION 7S concept car illustreert de nieuwe designkoers én de elektrificatieversnelling.
  • 5 dedicated ‘corners’ op de ŠKODA-stand in Paleis 11: iV, City, SUV, Family en Cycling.
  • Winnaars VAB-Gezinswagenverkiezing en AutoGids Best Car Award in de schijnwerpers.
  • Spetterende Saloncondities ter gelegenheid van de 100ste Brussels Motor Show.

Midden 2022 heeft ŠKODA de krijtlijnen uitgezet van zijn nieuwe merkidentiteit, als onderdeel van de NEXT LEVEL–ŠKODA STRATEGY 2030 die ook een elektrificatieversnelling inhoudt. De 100ste editie van de Brusssels Motor Show wordt het eerste internationale podium om die ambities te etaleren, met tal van nieuwigheden en scherpe saloncondities onder leiding van de ŠKODA VISION 7S concept car.

Kortenberg, 16 december 2022 - De 100ste editie van de Brussels Motor Show wordt op verschillende vlakken een feesteditie. Niet alleen is het Belgische autosalon fysiek terug na twee jaar afwezigheid, de verschuivingen in de salonwereld hebben er ook voor gezorgd dat Brussel een prominente plek op de internationale beurskalender heeft veroverd. Reden temeer voor ŠKODA om groots uit te pakken in Paleis 11, waar de nieuwe merkidentiteit van het merk vanaf 13 januari in wereldpremière gaat met de ŠKODA VISION 7S concept car als elektrische blikvanger.

Versnelde elektrificatiestrategie

Technisch onderscheidt de ŠKODA VISION 7S concept car zich met batterij van 89 kWh, een autonomie van meer dan 600 km en een laadvermogen van 200 kW. Qua design springen vooral het ‘Tech-Deck’-front en de T-vormige lichten in het oog, terwijl de vlakke daklijn voor een betere stroomlijn zorgt. Vanbinnen treffen we een futuristisch interieur aan voor 7 personen dat gebruik maakt van duurzame materialen, een intuïtieve bediening en interactieve oppervlakken. Op de tunnelconsole, centraal in de auto, kan je een kinderzitje bevestigen. Dat is niet alleen de veiligste plek, maar het geeft de passagiers op de tweede zitrij ook de mogelijkheid om de baby in de gaten te houden. Kortom, de ŠKODA VISION 7S concept car illustreert de nieuwe designkoers en meteen ook de elektrificatieversnelling van ŠKODA, dat de volgende drie jaar drie volledig nieuwe EV’s gaat lanceren.

5 corners: iV, City, SUV, Family en Cycling

De stand van ŠKODA in Paleis 11 wordt opgedeeld in 5 corners die de steunpilaren van het merk vormen. Centraal daarbij staat de iV-corner voor volledig elektrische wagens zoals de ENYAQ iV en de ENYAQ COUPE. Die laatste zal trouwens ook te bewonderen zijn in de sportieve RS-uitvoering met vierwielaandrijving en extra vermogen. In de City-hoek nemen de ruime FABIA en SCALA het voortouw met verbrandingsmotoren die almaar verder geperfectioneerd worden, terwijl de SUV-corner bevolkt wordt door de KAMIQ, de KAROQ en de KODIAQ. Die laatste won dit jaar de Best Car Award van AutoGids/Le Moniteur Automobile in de categorie Family SUV’s, de FABIA en de KAROQ zijn gekroond tot VAB-Gezinswagens van het Jaar 2023.

In de Family-corner nemen de gevestigde waarden OCTAVIA COMBI & SUPERB COMBI de honneurs waar, als vaandeldragers van het ruimte-aanbod waar ŠKODA sinds jaar en dag bekend voor staat. De praktische kant van het merk wordt dan weer onderstreept in de Cycling-corner, waar ŠKODA zijn roeping als ‘Supporter van de Grootste Fietsfamilie’ alle eer aan doet. Wielerfanaten kunnen er de rode directiewagen van de Tour de France bewonderen en deelnemen aan een fietswedstrijd. De daarbij gegeneerde energie wordt gebruikt om de elektrische ŠKODA ENYAQ iV op te laden, de snelste tijden krijgen een plekje op het scorebord dat de hele salonperiode wordt bijgehouden.

Uitzonderlijke saloncondities

Zeker zo belangrijk voor de Brussels Motor Show zijn de saloncondities die navenant zijn aangescherpt voor deze feesteditie. Om te beginnen zijn er voordelige Limited Edition-modellen zoals de FABIA City en de SUPERB COMBI Ultimate en Ultimate+ met een bijzonder interessante uitrusting, een hoog klantenvoordeel én een korte levertermijn. Daarnaast biedt ŠKODA Import Belgium een overnamepremie op alle modellen en wordt de fabrieksgarantie over het hele gamma verlengd tot 5 jaar.

Wie een maximaal klantenvoordeel zoekt, kan terecht bij de Clever en Clever+ reeksen die nagenoeg op alle modellen worden aangeboden. Er zijn eveneens interessante condities op de SUV's die bovendien ook snel leverbaar zijn. Automaatrijders kunnen dan weer rekenen op een DSG-bonus, terwijl de maandprijzen voor "AutoCredit" en private lease over de hele lijn aangescherpt zijn. Voor meer informatie: nl.skoda.be

Dat ŠKODA Import Belgium ook nog eens kortere levertermijnen op de meeste modellen hanteert en eveneens een aantal uit stock kan voorrijden, geldt anno 2023 evenzeer als een troef. Kortom, het merk met de gevleugelde pijl gaat er als een speer vandoor in 2023, op weg naar een totale transformatie tegen het jaar 2030.