De tweede generatie van de Kodiaq onthult een nog typerender design en nog meer ruimte, vooral voor de passagiers op de derde zitrij. Haar kenmerken zijn een nieuw interieurconcept met een aanraakscherm van maar liefst 12,9 inch, een versnellingspook aan de stuurkolom, handmatige en digitale bedieningselementen en een nette, goed ingerichte middenconsole.

Belangrijkste interieurkenmerken

  • De versnellingspook bevindt zich op de stuurkolom. Dit zorgt voor een nette en overzichtelijke middenconsole.
  • Het nieuwe centrale aanraakscherm meet 12,9 inch. Een head-updisplay van 10,25 inch vervolledigt de Virtual Cockpit.
  • Een slimme combinatie van handmatige en digitale bediening.
  • Opbergvak achteraan op de middentunnel met een bekerhouder voor de achterpassagiers.
  • De tweede zitrij kan worden verschoven en een flexibel element in de bagageruimte houdt de koffer opgeruimd.

Het motorengamma omvat twee benzine- en twee dieselmotoren met een vermogen van 150 pk (110 kW) tot 204 pk (150 kW) en ook een plug-inhybride versie, een primeur voor de Kodiaq. Die biedt een elektrisch rijbereik van meer dan 100 kilometer.

Twee versies worden geleverd met vierwielaandrijving en alle nieuwe Kodiaq-modellen zijn standaard uitgerust met een DSG-automaat. De 1.5 TSI met mildhybridetechnologie is ook uitgerust met de recentste actieve cilindertechnologie (ACT+).

De veiligheidsuitrusting pronkt bijvoorbeeld met full-ledmatrixkoplampen van de tweede generatie en nog geavanceerdere rijhulpsystemen zoals Emergency Assist en Traffic Jam Assist.

Met Remote Park Assist kan de SUV met behulp van een smartphone-app van buitenaf in parkeerruimtes worden gemanoeuvreerd. Ook aan boord: nieuwe Simply Clever-functies zoals een opbergvak achterin met bekerhouder en een dubbele Phone Box die koeling biedt en waarmee je gelijktijdig twee mobiele telefoons kan opladen.

Afmetingen*

Lengte: 4.758 mm
Breedte: 1.864 mm
Hoogte: 1.657 mm
Wielbasis: 2.791 mm
Hoofdruimte op de derde zitrij**: 920 mm
Koffervolume: 910 l

* Voorlopige gegevens.
** Geldt voor de zevenzitter.

Motoren

Benzine
1.5 TSI (mHEV) 7-traps DSG
150 pk (110 kW) 2.0 TSI 7-traps DSG 4×4 204 pk (150 kW)
Diesel
2.0 TDI 7-traps DSG 150 pk (110 kW)
2.0 TDI 7-traps DSG 4×4 193 pk (142 kW)
Plug-inhybride
1.5 TSI iV 6-traps DSG 204 pk (150* kW)

* Gecombineerd maximaal vermogen (verbrandingsmotor en elektromotor).

Op de proef gesteld in de poolcirkel

De nieuwe generaties Škoda-modellen Superb en Kodiaq hebben met succes de intensieve koudetests in de poolcirkel doorstaan. De functies en ook de kwaliteit en duurzaamheid van de voertuigen werden beoordeeld bij temperaturen tot min 30 graden Celsius.

Deze tests waren vooral gericht op de rijstabiliteit, het comfort van de passagiers op gladde wegen en de algehele betrouwbaarheid tijdens lange winterritten. Bovendien moesten de voertuigen het extra gewicht van ijs en sneeuw kunnen torsen. Elk onderdeel van de testvoertuigen werd onder de loep genomen: chassis, koetswerk, motor, verwarming en het volledige elektrische systeem.

Het succesverhaal

De Kodiaq, die in 2016 werd gelanceerd om de succesvolle SUV-campagne van Škoda te trekken, heeft al meer dan 740.000 exemplaren verkocht. Optioneel verkrijgbaar met zeven zitplaatsen introduceerde hij de opwindende, kristallijne designtaal van Škoda in het SUV-segment. De sportieve Kodiaq RS volgde in 2018 en in 2021 werd het volledige modellengamma geüpdatet. Meer dan 40 internationale awards vormen een duidelijk bewijs van de uitstekende kwaliteiten en buitengewone populariteit van de grote Škoda-SUV.