CONCEPT-CAR MET X-FACTOR

ŠKODA is verheugd alweer een nieuwe telg in zijn SUV-familie te mogen voorstellen: de VISION X. Deze cross-over positioneert zich in het basissegment en is ŠKODA’s meest compacte en dynamische SUV ooit. Hij heeft dezelfde opvallende designtrekken, robuuste uitstraling en imposante look als zijn grotere broers, maar de VISION X kreeg ook enkele bijzondere ‘X-traatjes’ mee om mensen een ware adrenalineboost te geven, zelfs wanneer hij stilstaat.

‘Uniekheid’ is het perfecte woord om de VISION X te beschrijven: zijn dynamische koetswerk wordt aangevuld met ‘Sport-Clever’-details in het interieur en in de koffer vinden we enkele leuke speeltjes voor volwassenen. Dus als we zeggen dat deze auto de ‘X-factor’ heeft, is dat niet overdreven.

X-TRA SPECIAAL MET X-TRA RUIMTE

Neem een kijkje in het interieur en laat u verrassen door zijn plaatsaanbod, zijn nauwkeurige lijnenspel en zijn kristalachtige elementen die reeds te zien waren in andere ŠKODA-SUV’s. De VISION X heeft echter nog enkele andere gedurfde accenten. Hoogtepunten zijn de transparante verlichte driehoekige roosters, die in het gestrekte dashboard zijn geïntegreerd, het ŠKODA-lijnmotief, geïnspireerd op de contouren van het radiatorrooster en de weergave van de energiestromen op de middenconsole tussen de zetels.

DRIE OPWINDENDE MANIEREN OM ZICH VOORT TE BEWEGEN

Drie is het magische cijfer voor de VISION X. Als primeur voor ŠKODA beschikt deze concept-car over diverse krachtbronnen, zodat u de dag op drie manieren kunt doorkomen: er is een 1.5 TSI G-TEC-viercilinder-turbobenzinemotor, een vierwielaandrijving met elektrische achteras en een CNG-optie (gecomprimeerd aardgas) om de CO2-uitstoot te reduceren tot 89 g/km.

En zelfs wanneer hij stilstaat, heeft de VISION X heel wat plezier te bieden, met drie speeltjes in de koffer: geïntegreerde elektrisch aangedreven longboards, bekroonde veiligheidshelmen en een geïntegreerde drone met camera om de actie op de gevoelige plaat vast te leggen.