Wat is een over-the-air-update?

Net als je computer of smartphone heeft ook je wagen volledig geïntegreerde software. Over-the-air-updates zorgen ervoor dat de software in je voertuig up-to-date blijft via de netwerkverbinding van je voertuig. De updates zijn ontworpen om de werking en prestaties van je voertuig te verbeteren en kunnen nieuwe features of functies bevatten.

Waarom moet ik mijn software updaten?

Het is belangrijk om de software van je voertuig te onderhouden. Updates die op afstand of ‘over-the-air’ worden uitgevoerd, zijn snel en handig en besparen je tijd.

Hoe werkt een over-the-air-update?

In elektrische voertuigen worden updates automatisch op de achtergrond gedownload wanneer het voertuig in gebruik is. Voor een aangename en eenvoudige installatie bevelen we aan het installatieproces te starten nadat je thuis bent gearriveerd of de auto hebt geparkeerd.

Functionele beperkingen tijdens de update

FAQ


  1. Online voertuig: vergewis je ervan dat, wanneer de motor draait, het lichtje van de SOS-module in de console boven je hoofd groen is. Als dat het geval is, betekent dit dat je voertuig ‘online’ is en kan communiceren met de Škoda-servers.
  2. Netwerkbereik: aangezien je voertuig de over-the-air-updates ontvangt via mobiel internet, is een mobiel netwerkbereik nodig om de update succesvol uit te voeren. Als de netwerkverbinding (gedeeltelijk) wegvalt nadat het proces is gestart, zal de update automatisch worden hervat wanneer de netwerkverbinding weer beschikbaar is. Je kunt de signaalsterkte in je voertuig controleren op het infotainmentscherm.

Nee, zelfs als de download al gebeurd is, heb je nog steeds een voldoende sterk signaal nodig voor de eigenlijke installatie. Als je je voertuig gewoonlijk in een ondergronds parking parkeert, is het bijvoorbeeld mogelijk dat de installatie niet werkt. Een dataverbinding is namelijk vereist.

De hoogspanningsbatterij moet bij het begin van de installatie minstens 50% opgeladen zijn.

Nee, het voertuig kan niet worden opgeladen tijdens de installatie. Stop desgevallend met opladen en installeer vervolgens de update. Zorg ervoor dat de batterij minstens 50% is opgeladen om de over-the-air-update succesvol te voltooien.

Nee, maar je kan een update wel uitstellen. Hiervoor druk je op de knop Annuleren op je infotainmentscherm nadat je de melding om de software-update te installeren hebt ontvangen. Als je je toch nog bedenkt, kun je de update altijd starten via de optie op het afscheidsscherm.

Schakel je voertuig uit. Je ziet de melding dan op het afscheidsscherm.

Als de over-the-air-update nog steeds beschikbaar is, zal je een melding in het voertuig krijgen om het installatieproces opnieuw te starten. Indien dit niet het geval is, neem je contact op met de Infoline via de ‘i’-knop op je dakmodule of vraag je aan je Škoda-concessiehouder wat je moet doen.

Updates worden stapsgewijs uitgerold bij alle voertuigen die in de omloop zijn. Je zal een melding in het voertuig krijgen zodra de update beschikbaar is voor jouw voertuig.

De nieuwe features voor de Enyaq iV zullen worden uitgelegd in de versieopmerkingen. Deze zullen voor en na voltooiing van de update beschikbaar zijn onder ‘Meer informatie’ op je infotainmentscherm.

Soms biedt een over-the-air-update alleen functies of systemen op de achtergrond.

Andere


Niets. Alle over-the-air-updates zijn gratis voor onze klanten.

Nee, de voertuiggarantie blijft intact.

Om een over-the-air-update te voltooien moet Škoda het unieke voertuigidentificatienummer (VIN) verzamelen, alsook de connectiviteits- en softwarestatus van het voertuig en de toestemming in het voertuig om de software te downloaden en te installeren. Voor dit proces worden geen andere persoonsgegevens verzameld of opgeslagen door Škoda.

Škoda gebruikt deze informatie om:
(a) ervoor te zorgen dat de juiste software wordt gedownload en de installatie probleemloos gebeurt;
(b) bij te houden welke aan het voertuig gekoppelde software werd geïnstalleerd;
(c) de toestemming van de primaire gebruiker te documenteren zodat de over-the-air-update kan worden uitgevoerd.

Škoda gebruikt deze gegevens in overeenstemming met de privacyverklaring.

Škoda Enyaq

Software-update ME 3.0

Update bij je Škoda-servicepartner