Waarom overschakelen naar elektrisch?

Waarom kiezen voor een elektrische wagen?

Het is belangrijk om te weten dat je met een elektromotor geen overlast creëert voor je omgeving, aangezien hij geen lawaai of emissies produceert. De fluisterstille werking en het gebrek aan lokale emissies maken hem erg milieuvriendelijk. Je geniet ook bij aankoop van een elektrische wagen van financiële voordelen, zoals een lagere kost per 100 km, lagere onderhoudskosten en meerdere belastingvoordelen (zoals 100% aftrekbaarheid voor professionelen en een lager VAA).

Opladen is snel en gemakkelijk.

Je kunt de batterij van je elektrische auto bijna overal opladen: van een huishoudelijk 230V-stopcontact en een wallbox tot openbare oplaadstations en snellaadstations. Er is één eenvoudige regel: hoe groter het oplaadvermogen, hoe sneller het oplaadproces. Probeer het uit en je zal merken dat het bijna even gemakkelijk is als je smartphone opladen.

Geen angst voor lange afstanden.

Elektrische auto’s bieden een rijbereik dat ver boven je nodige kilometers op een doorsneedag ligt, ongeacht het weer, je rijstijl of de belading. En als je de auto nodig hebt om een langere afstand af te leggen, wanneer je op vakantie vertrekt bijvoorbeeld, kun je je elektrische auto opladen aan een steeds groter wordend netwerk van openbare oplaadstations en snellaadstations, die snel en eenvoudig in gebruik zijn, in het bijzonder met ons EDI-oplaadnetwerk.

100% elektrische modellen

Škoda Enyaq Coupé

De gloednieuwe Škoda Enyaq Coupé heeft een elektrisch rijbereik tot 576 km en is zowel indrukwekkend stijlvol als aerodynamisch efficiënt.

Škoda Enyaq

Onze eerste volledig elektrische Škoda-SUV biedt toptechnologie en een rijbereik van maximaal 566 km. Je kunt kiezen tussen verschillende batterijen die verschillen op het vlak van capaciteit en prestaties.

Škoda Elroq

De ideale 100% elektrische familiewagen voor het stads- en buitenleven. Beschikbaar midden 2024.

Wat is het verschil tussen een elektrische wagen en een plug-in hybride?

Beide types zijn uitgerust met een laadstopcontact, maar voor het overige zijn er enkele fundamentele verschillen. De plug-in hybride, in het Engels ‘Plug-in Hybrid Electric Vehicle’ of PHEV genoemd, laat een klassieke interne verbrandingsmotor op benzine samenwerken met een elektromotor en kan worden opgeladen aan een stopcontact of door energie te recupereren tijdens het rijden. Een PHEV kan ook zuiver elektrisch rijden, maar het rijbereik beperkt zich in dat geval tot 68 kilometer (zoals de Superb iV). Wanneer de batterij volledig is ontladen, wordt de benzinemotor automatisch opgestart om je tot op je bestemming te brengen. Ondertussen wordt de batterij ook bijgeladen. Een elektrische auto (zoals de Enyaq iV & Enyaq Coupé iV) wordt uitsluitend aangedreven door een elektrische motor en biedt een rijbreik tot 556 km.

Door wereldwijde tekorten aan onderdelen, die noodzakelijk zijn voor de constructie van onze hybride voertuigen, zijn deze tijdelijk niet meer beschikbaar.

Wil je als een van de eersten op de hoogte zijn wanneer onze hybrides weer bestelbaar zijn? Schrijf je dan zeker in voor onze Superb iV-nieuwsbrief.

Hoeveel bedragen de totale kosten voor een elektrisch voertuig?

Op het gebied van gebruikskosten (verbruik, belastingen, onderhoud, slijtage en verzekering) kan een elektrische wagen voordeliger zijn dan een gelijkwaardige wagen met verbrandingsmotor. Omdat elektriciteit vaak goedkoper is dan fossiele brandstoffen zal je het grootste verschil merken in het verbruik. Maar vergeet daarnaast ook je belastingen niet. Voor voertuigen met verbrandingsmotor zijn de belastingen nu immers grotendeels gebaseerd op de CO2-uitstoot. De verwachting is dat deze verder zullen blijven stijgen, in het licht van de inspanningen van de regering om de klimaatverandering tegen te gaan.

Totale kosten voor een elektrisch voertuig

AankoopprijsBelastingvoordelenRijkostenOnderhoudskosten

Oplaadstation

Voor particulieren

Voor werknemers

Voor fleetmanagers

Rijkosten

Publiek laden

Onderhoudskosten

Waar vind ik openbare opladers?

De iV Test

Ben je klaar voor de overstap naar de elektrische auto?

Je weet er hoogstwaarschijnlijk al meer over dan je denkt. Wil je erachter komen? Doe dan snel onze test om je kennisniveau te bepalen.

Bekijk onze pagina met FAQ's.

Heb je nog vragen over elektromobiliteit?

Omarm elektromobiliteit met mobiele apps

EDI-App

EDI is een handige alles-in-eenapp. Hiermee kan je de essentiële handelingen voor je elektrische oplaadbeurt uitvoeren: het vinden van oplaadpunten die compatibel zijn met je voertuig (in je buurt of op je bestemming). Deze kan worden gedownload via de App store of Google play door te zoeken naar EDI opladen.

MyŠkoda-App

Krijg overal en altijd toegang tot alle nodige functies van je voertuig via je smartphone.