ŠKODA wuift Philippe Gilbert uit tijdens Phil’s Last Ride

6. října 2022
  • Belgische wielertrots Philippe Gilbert hangt zijn fiets na 20 succesvolle jaren aan de haak.
  • ŠKODA Import Belgium wuift zijn ambassadeur uit tijdens zijn laatste koers op 15 oktober.
  • Phil’s Last Ride vindt plaats op en rond de mythische Cauberg in Valkensburg.
  • Zowel fans als ploegmaats kunnen met Phil meerijden op het WK-parcours van 2012.
  • Als voorzitter van de vzw Le Guidon d’Or blijft Philippe Gilbert jong wielertalent steunen.

Kortenberg, 6 oktober 2022 – Na twintig jaar in het zadel en reeds enkele jaren in de ŠKODA-familie hangt Philippe Gilbert zijn koersfiets symbolisch aan de haak tijdens een spetterend afscheidscriterium op 15 oktober. Phil’s Last Ride vindt plaats op en rond ‘zijn’ Cauberg in Valkensburg, waar zowel fans als ploegmaats in zijn wiel zullen rijden. ŠKODA Import Belgium is trots om de Officiële Partner van dit unieke event te zijn.

Na een rijkgevulde carrière van twee decennia spreken de prestaties van Philippe Gilbert voor zich. In totaal scoorde de Verviersenaar 80 profzeges waaronder 4 monumenten (Parijs-Roubaix, Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en twee keer de Ronde van Lombardije), won hij het WK op de weg, Parijs-Tours, de Clásica San Sebastián, de Waalse Pijl, de Brabantse Pijl en zomaar even vier keer de Amstel. Het mag dus niet verbazen dat de Belgische profrenner zijn afscheidscriterium in de Limburgse heuvels gaat rijden, specifieker op de Cauberg waar hij zich meermaals tot ‘Mister Cauberg’ kroonde in wat doorgaans ‘de Amstel Gilbert Race’ werd genoemd.

Phil’s Last Ride

De festiviteiten starten op zaterdag 15 oktober in de ochtend met een fietstocht voor het grote publiek, georganiseerd op en rond het WK-parcours van 2012. Phil & Fans is dé uitgelezen kans om nog eens in het wiel van Philippe te rijden en samen met hem de Cauberg te bedwingen. Rond de middag stelt hij er zijn huldeboek officieel voor en in de namiddag volgt dan het het hoogtepunt van de dag: een afscheidscriterium met Phil’s ploegmaats van vroeger en nu, met onder meer Thor Hushovd en Alessandro Ballan aan de start. Daarna hangt Philippe zijn fiets symbolisch aan de haak. Wie wil deelnemen aan de fietstocht, kan zich vanaf nu registreren op www.philslastride.com. Het afscheidscriterium in de namiddag (start 15u) is vrij toegankelijk voor het grote publiek.

Ambassadeur ŠKODA

De samenwerking tussen Philippe Gilbert en ŠKODA Import Belgium heeft ondertussen ook enkele zonnewendes op de teller. Voor een merk dat in 1895 met het maken van fietsen begon en zich gaandeweg op gezinswagens is gaan toespitsen, was familieman Gilbert de gedroomde ambassadeur. Als boegbeeld van het Belgisch wielrennen heeft hij ook sterk bijgedragen aan het imago van het merk ŠKODA, als motor van het wielrennen, samen met zijn ploeg Lotto-Soudal.

Le Guidon d’Or

Toch is er nog een andere reden waarom ŠKODA Import Belgium in Philippe Gilbert de ideale partner vond, namelijk Le Guidon d’Or. Die vzw bestiert Philippe samen met zijn broer ter ondersteuning van aanstormend wielertalent. In tandem met de Fan Club Philippe Gilbert organiseren ze wielerwedstrijden in de regio Ourthe-Amblève, zoals de Fête de la Redoute en de Philippe Gilbert Junior Internationale om er maar een paar te noemen. Met een beetje geluk rijdt er binnenkort dus weer een Franstalige prof in de bandensporen van Gilbert, die ŠKODA Import Belgium bij deze van harte wil bedanken voor zijn enthousiasme en het allerbeste toewenst in zijn verdere carrière.