Škoda Belgium : New Superb Lotte Kopecky Limited Edition

25. května 2023
  • Lotte Kopecky & Škoda België bestendigen hun partnership met een Superb Combi Limited Edition-model.
  • De speciale uitvoering eert de 20ste opeenvolgende keer dat Škoda Auto hoofdpartner is van de Tour de France.
  • De Superb Combi ‘Lotte Kopecky Edition’ is een gesigneerde en genummerde editie, beperkt tot 100 exemplaren.
  • De uitrusting staat helemaal in het teken van de fiets dankzij geselecteerde opties en het inbegrepen Cycling accessoirepakket.
  • Lotte Kopecky zal de Limited Edition op 11 juni a.s. onthullen tijdens de Škoda 24h Cycling Challenge op het Circuit van Zolder.

Hoe vier je een partnership van 20 edities met het belangrijkste wielerevenement ter wereld en eer je de Leading Lady van de wielersport op gepaste wijze? Dat is de vraag die Škoda België zich bij de bekendmaking van het partnership met Lotte Kopecky stelde en twee maanden later beantwoordt met de Superb Combi Lotte Kopecky Limited Edition: een genummerde en gesigneerde reeks van 100 Škoda Superb Combi’s die helemaal in het teken staan van de fiets, met een klantenvoordeel tot 15.900 euro (BTWi) en korte levertermijnen op de koop toe.

Kortenberg, 25 mei 2023 - In 2023 is Škoda Auto toe aan zijn 20ste editie als motor van de Tour de France. Nagenoeg twee decennia in het peloton van de wielersport, dat mag al eens gevierd worden. Škoda België doet dat door een speciale editie van de Superb Combi te lanceren, in samenwerking met Lotte Kopecky. Het wielertalent bij de vrouwen is sinds maart 2023 ambassadrice van Škoda in België en plant dit jaar een deelname aan de Tour de France Femmes, wat tot de Superb Combi Lotte Kopecky Edition heeft geleid. De Limited Edition zal door Lotte zelf onthuld worden op zondag 11 juni a.s. tijdens de Škoda 24h Cycling Challenge op het Circuit van Zolder.

Lotte Kopecky Edition

De Lotte Kopecky Edition is gebaseerd op de Clever-uitvoering van de Škoda Superb Combi, aangevuld met een reeks opties: metaalkleur, aluminium dakrails, een elektrische kofferklep, adaptieve cruise control, een trekhaak en een reservewiel. Daarbovenop komt het Cycling Accessoire Pakket met inbegrip van een trekhaak-fietsendrager voor 3 fietsen, een koelbox die bevestigd kan worden op de achterbank en een beschermend koffertapijt – allemaal uit het gamma van Škoda Original Accessories. Als kers op de taart zijn alle 100 exemplaren genummerd en gesigneerd door Lotte Kopecky, met een badge aan de binnenkant en logo’s op de voorvleugels en het kofferdeksel.

De speciale reeks is per direct te bestellen met twee motorisaties: een 1.5 TSI benzine van 150 pk of een 2.0 diesel met evenveel vermogen, telkens met een automatische versnellingsbak. De vanafprijs van de benzineversie bedraagt 35.495 euro (BTWi), inclusief overnamepremie en stockbonus. Samen met de meegeleverde opties en accessoires geeft dat een klantenvoordeel tot 15.900 euro BTWi. Een bijkomend voordeel van de Superb Combi Lotte Kopecky Edition is de snelle beschikbaarheid. De eerste leveringen zijn voorzien voor de maand juli, kort na de onthulling van de speciale reeks in het kader van de Škoda 24h Cycling Challenge.

Gedroomde ambassadrice

Met een palmares om U tegen te zeggen én Tsjechische roots is Lotte Kopecky de gedroomde ambassadrice voor Škoda België gebleken. Het 27-jarige toptalent is wederom sterk gestart aan het wielerseizoen met een overwinning in de Omloop Het Nieuwsblad 2023, een tweede plaats in de Strade Bianche en een winst in de Ronde van Vlaanderen. De aandacht die Škoda aan het familiale aspect besteedt, samen met de logistieke steun die het automerk sinds jaar en dag aan de Belgische en internationale wielersport geeft, hebben voor Lotte de doorslag gegeven.

20 keer samen op Tour

De 110de editie van de wielerklassieker start op 1 juli met de Grand Départ in Bilbao, Spanje. Op 23 juli bereiken de renners hun bestemming op de Avenue des Champs-Élysées in Parijs. Škoda Auto ondersteunt het grootste wielerevenement ter wereld dit jaar voor de 20ste keer. Als officiële hoofdsponsor én autopartner levert het merk meer dan 250 auto’s aan de organisatoren en de Tourleiding, evenals service- en assistentiewagens.

Naast de Enyaq iV omvat het wagenpark ook Octavia’s en Superb‘s. Tour-directeur Christian Prudhomme rijdt voor het peloton uit in een volledig elektrische Škoda Enyaq iV. Dit is de vierde keer dat de SUV dienst doet als het mobiele commandocentrum van Prudhomme. Daarnaast sponsort Škoda Auto sinds 2015 ook de groene trui voor de leider in het puntenklassement en is het automerk in 2023 eveneens partner van de Tour de France Femmes die op 23 juli van start gaat.

Václav Laurin en Václav Klement

De link tussen Škoda Auto en de wielerwereld gaat nog veel verder terug, zelfs tot in 1895. Slotenmaker Václav Laurin was allesbehalve tevreden met de fiets die hij dat jaar nieuw had gekocht. Bij de producent vielen zijn klachten in dovemansoren, wat hem samen met boekenverkoper Václav Klement motiveerde om zelf tweewielers te gaan produceren. Een jaar later telde het merk Slavia al 21 werknemers en stonden er vijf fietsmodellen in de brochure, die naderhand tot de productie van motorfietsen en finaal ook tot de auto’s van het merk Škoda hebben geleid. De luxueuze L&K-uitvoeringen (kort voor Laurin & Klement) refereren naar die historiek, maar staan in 2023 evenzeer voor Lotte Kopecky bij Škoda België. Van een gelukkig toeval gesproken.