Waarom overschakelen naar elektrisch?

Waarom kiezen voor een elektrische wagen?

Het is belangrijk om te weten dat je met een elektromotor geen overlast creëert voor je omgeving, aangezien hij geen lawaai of emissies produceert. De fluisterstille werking en het gebrek aan lokale emissies maken hem erg milieuvriendelijk. Je geniet ook bij aankoop van een elektrische wagen van financiële voordelen, zoals een lagere kost per 100 km, lagere onderhoudskosten en meerdere belastingvoordelen (zoals 100% aftrekbaarheid voor professionelen en een lager VAA).

Opladen is snel en gemakkelijk.

Je kunt de batterij van je elektrische auto bijna overal opladen: van een huishoudelijk 230V-stopcontact en een wallbox tot openbare oplaadstations en snellaadstations. Er is één eenvoudige regel: hoe groter het oplaadvermogen, hoe sneller het oplaadproces. Probeer het uit en je zal merken dat het bijna even gemakkelijk is als je smartphone opladen.

Geen angst voor lange afstanden.

Elektrische auto’s bieden een rijbereik dat ver boven je nodige kilometers op een doorsneedag ligt, ongeacht het weer, je rijstijl of de belading. En als je de auto nodig hebt om een langere afstand af te leggen, wanneer je op vakantie vertrekt bijvoorbeeld, kun je je elektrische auto opladen aan een steeds groter wordend netwerk van openbare oplaadstations en snellaadstations, die snel en eenvoudig in gebruik zijn, in het bijzonder met ons EDI-oplaadnetwerk.

100% elektrische modellen

Škoda Enyaq Coupé

De gloednieuwe Škoda Enyaq Coupé heeft een elektrisch rijbereik tot 576 km en is zowel indrukwekkend stijlvol als aerodynamisch efficiënt.

Škoda Enyaq

Onze eerste volledig elektrische Škoda-SUV biedt toptechnologie en een rijbereik van maximaal 566 km. Je kunt kiezen tussen verschillende batterijen die verschillen op het vlak van capaciteit en prestaties.

Škoda Elroq

De ideale 100% elektrische familiewagen voor het stads- en buitenleven. Beschikbaar midden 2024.

De hybride bedrijfswagens van Škoda

Škoda Superb Combi hybride

Met zijn lengte van 4.86m ongekend ruim en alleen om deze reden de ideale combi voor zowel zakelijk als privé-verkeer. Tel daarbij nog de enorme actieradius van liefst 850 km dankzij de unieke combinatie van een krachtige hybride benzinemotor en een 85 kW sterke elektromotor.

Škoda Kodiaq hybride

De plug-in hybride van de Škoda Kodiaq heeft een elektrische autonomie van meer dan 100 km. De Kodiaq combineert krachtige prestaties met een laag benzineverbruik en wordt standaard geleverd met DSG automaat. De grootste SUV van Škoda is met al zijn flexibilteit de ideale bedrijfswagen.

Wat is het verschil tussen een elektrische wagen en een plug-in hybride?

Beide types zijn uitgerust met een laadstopcontact, maar voor het overige zijn er enkele fundamentele verschillen. De plug-in hybride, in het Engels ‘Plug-in Hybrid Electric Vehicle’ of PHEV genoemd, laat een klassieke interne verbrandingsmotor op benzine samenwerken met een elektromotor en kan worden opgeladen aan een stopcontact of door energie te recupereren tijdens het rijden. Een PHEV kan ook zuiver elektrisch rijden, maar het rijbereik beperkt zich in dat geval tot 100 kilometer (zoals de Superb iV). Wanneer de batterij volledig is ontladen, wordt de benzinemotor automatisch opgestart om je tot op je bestemming te brengen. Ondertussen wordt de batterij ook bijgeladen. Een elektrische auto (zoals de Enyaq & Enyaq Coupé) wordt uitsluitend aangedreven door een elektrische motor en biedt een rijbreik tot 576 km.

Hoeveel bedragen de totale kosten voor een elektrisch voertuig?

Op het gebied van gebruikskosten (verbruik, belastingen, onderhoud, slijtage en verzekering) kan een elektrische wagen voordeliger zijn dan een gelijkwaardige wagen met verbrandingsmotor. Omdat elektriciteit vaak goedkoper is dan fossiele brandstoffen zal je het grootste verschil merken in het verbruik. Maar vergeet daarnaast ook je belastingen niet. Voor voertuigen met verbrandingsmotor zijn de belastingen nu immers grotendeels gebaseerd op de CO2-uitstoot. De verwachting is dat deze verder zullen blijven stijgen, in het licht van de inspanningen van de regering om de klimaatverandering tegen te gaan.

Totale kosten voor een elektrisch voertuig

AankoopprijsBelastingvoordelenRijkostenOnderhoudskosten

Oplaadstation

Voor particulieren

Voor werknemers

Voor fleetmanagers

Rijkosten

Publiek laden

Onderhoudskosten

Waar vind ik openbare opladers?

De iV Test

Ben je klaar voor de overstap naar de elektrische auto?

Je weet er hoogstwaarschijnlijk al meer over dan je denkt. Wil je erachter komen? Doe dan snel onze test om je kennisniveau te bepalen.

Bekijk onze pagina met FAQ's.

Heb je nog vragen over elektromobiliteit?

Omarm elektromobiliteit met mobiele apps

EDI-App

EDI is een handige alles-in-eenapp. Hiermee kan je de essentiële handelingen voor je elektrische oplaadbeurt uitvoeren: het vinden van oplaadpunten die compatibel zijn met je voertuig (in je buurt of op je bestemming). Deze kan worden gedownload via de App store of Google play door te zoeken naar EDI opladen.

MyŠkoda-applicatie

Krijg overal en altijd toegang tot alle nodige functies van je voertuig via je smartphone.