ŠKODA AUTO hoofdpartner van Tour de France Femmes avec ZWIFT

26. července 2022
  • Wielerwedstrijd dwars door Frankrijk in acht etappes van 24 juli tot 31 juli
  • ŠKODA AUTO sponsort groene trui voor leider van puntenklassement
  • ŠKODA AUTO is al sinds 2004 officiële hoofdpartner van de Tour de France voor heren

Mladá Boleslav/Kortenberg, 26 juli 2022 - ŠKODA AUTO is hoofdpartner van de Tour de France Femmes avec ZWIFT. Het peloton staat van 24 juli tot 31 juli acht etappes te wachten over een afstand van 1.029 kilometer. Het is de eerste keer dat het evenement op deze manier wordt gehouden; het laatste wielrenevenement voor vrouwen duurde één dag en was onderdeel van de Tour de France in 1984. De Tsjechische autofabrikant voorziet de organisatoren en talrijke teams van een vloot van meer dan 50 voertuigen. ŠKODA sponsort daarnaast de groene trui voor de leider van het puntenklassement.

De Tour de France Femmes zet dit jaar het internationale vrouwenwielrennen in de schijnwerpers. Door het event als hoofdpartner te steunen, wil ŠKODA AUTO actief bijdragen aan de stevige verankering van de Tour de France Femmes in de kalender van de internationale wielergemeenschap. 

De Tour de France Femmes avec ZWIFT gaat zondag 24 juli van start in Parijs waar 144 vrouwen in 24 teams aftrappen. De race voert door Oost-Frankrijk in acht etappes over een totale afstand van 1.029 kilometer en eindigt op 31 juli in La Super Planche des Belles Filles in de Vogezen. De directeur van de Tour de France Femmes avec ZWIFT is de voormalige wielrenner Marion Rousse.

ŠKODA AUTO levert de organisatoren en teams meer dan 50 service- en ondersteuningsauto’s; de vloot omvat zowel de OCTAVIA als de SUPERB iV met plug-in hybride aandrijving. Bovendien sponsort ŠKODA AUTO de groene trui voor de leider van het puntenklassement – ​​net als in de Tour de France voor mannen.

Als hoofdpartner van de Tour de France Femmes avec ZWIFT brengt ŠKODA AUTO ook een aantal Non Fungible Tokens (NFT) uit, beperkt tot 30 voor elke fase. De acht ontwerpen, die voorafgaand aan de race op weareridinghistory.io werden gepubliceerd, zijn gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Ilona Polanski. De NFT voor elke komende etappe wordt ook op het Twitter-account van WeLoveCycling gepost. Liefhebbers kunnen de exclusieve NFT’s op deze website gratis verkrijgen via het energiezuinige blockchainplatform Solana.