Red Dot Award voor de nieuwe ŠKODA FABIA

4. května 2022
  • Al derde Red Dot Award voor compacte ŠKODA
  • Jury onder de indruk van sportief exterieur en ruim interieur
  • Reeds 17 Red Dot Awards voor ŠKODA

Het populaire, compacte model uit de line-up van het merk heeft voor de derde keer de gerenommeerde Red Dot Award gewonnen. De internationale jury was onder de indruk van het opvallende design, de ruimtelijkheid en het evenwichtige totaalpakket van de FABIA. ŠKODA heeft de prestigieuze designprijs inmiddels 17 keer in de wacht gesleept.

De ŠKODA FABIA van de vierde generatie biedt de meeste ruimte in zijn segment en scoort ook bij klanten punten met zijn onderscheidende design en atletische proporties. De hoekige koplampen, die standaard zijn uitgerust met LED-technologie, lopen door tot aan de ŠKODA-grille. Net als de LED-achterlichten hebben ze kristalachtige structuren die geïnspireerd zijn op Boheemse glaskunst.

Een ander eerbetoon aan het land van herkomst van de FABIA is te vinden op de voorportieren, die designdetails bevatten zoals de karakteristieke driehoek van de Tsjechische vlag. Vanbinnen maakt de compacte ŠKODA het verschil met zijn symmetrisch ontworpen instrumentenpaneel, het vrijstaande centrale display en de horizontale sierlijsten die de breedte van het interieur benadrukken.

De vakjury van de Red Dot Award was dan ook onder de indruk van de nieuwste winnaar: "De FABIA heeft door zijn uitgekiende interieurdesign een sportieve én sympathieke uitstraling, en het interieur is verrassend ruimtelijk."

8 designexperts uit 23 landen

De Red Dot Award is een van 's werelds meeste bekende en prestigieuze designwedstrijden. 48 juryleden uit 23 landen, waaronder professoren, ontwerpers, journalisten en consultants, evalueren elke inzending op basis van talrijke criteria, waaronder functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. In 2022 wordt de Red Dot, een internationaal erkend keurmerk voor hoogwaardig productontwerp, voor de 67e keer uitgereikt. De officiële prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Red Dot Gala op 20 juni 2022 in Essen.

De nieuwste Red Dot Award voor de FABIA is inmiddels de zeventiende designprijs die de internationale jury aan ŠKODA heeft toegekend. Het merk uit Tsjechië ontving de eerste Red Dot Award voor de OCTAVIA COMBI II in 2006. Na nog vier Red Dot Awards in de categorie Brand and Communication Design, won ŠKODA AUTO vorig jaar ook voor het eerst de prijs in de categorie Interface & User Experience voor de MyŠKODA smartphone app en het digitale designsysteem ŠKODA Flow.

" We zijn verheugd om de evolutie van de FABIA te zien op het gebied van design, comfort en de extra ruimte die deze compacte voertuig biedt en natuurlijk ook trots om zo’n prestigieuze prijs als de Red Dot Award gewonnen te hebben"
Liana Picard, PR Manager en woordvoerster van ŠKODA Import Belgium

2022 ŠKODA FABIA IV

2021 ŠKODA ENYAQ iV

2020 ŠKODA OCTAVIA IV en ŠKODA KAMIQ GT

2019 ŠKODA SCALA

2018 ŠKODA KAROQ

2017 ŠKODA KODIAQ en ŠKODA OCTAVIA COMBI III

2016 ŠKODA SUPERB III

2015 ŠKODA FABIA III

2014 SKODA RAPID SPACEBACK

2013 SKODA RAPID

2010 ŠKODA SUPERB II en ŠKODA YETI

2008 ŠKODA FABIA II

2007 SKODA ROOMSTER

2006 SKODA OCTAVIA COMBI II