Lotte Kopecky, nieuwe ambassadrice van Škoda Import Belgium

8. března 2023
  • De Leading Lady van de wielersport vervoegt de Škoda-wielerfamilie als Belgische ambassadrice en wordt hiermee het gezicht van het Tsjechische automerk binnen de wielerwereld.
  • Škoda Import Belgium bevestigt hiermee zijn onophoudelijke steun voor het wielrennen, met deze keer ook extra aandacht voor vrouwen.
  • De passie van Škoda voor de wielersport samen met het uitzonderlijk wielertalent van Lotte, een Belgische met Tsjechische roots, vormen een zeer geschikte match.

Met een palmares om U tegen te zeggen én Tsjechische roots is Lotte Kopecky de gedroomde ambassadrice voor Škoda Import Belgium. Het 27-jarige toptalent is alvast sterk gestart aan het nieuwe wielerseizoen, met een overwinning in de prestigieuze Omloop Het Nieuwsblad 2023 en een tweede plaats in de Strade Bianche. Samen met Škoda Import Belgium ambieert de Belgische dit jaar nog meer successen op de fiets en fijne momenten ernaast als ambassadrice.

Kortenberg, 08/03/2023 - Met grote trots kondigt Škoda Import Belgium zijn structurele samenwerking aan met Lotte Kopecky, die vanaf heden de rol van officiële ambassadrice voor het fietsminnende automerk opneemt. Dat de Leading Lady van de internationale wielersport –zowel op de weg als op de piste– een perfecte match zou zijn voor Škoda, bleek al vanaf de eerste ontmoeting. Naast een fijne herinnering aan de Škoda van haar moeder kan Lotte zich naar eigen zeggen vooral vinden in de aandacht die het merk aan het familiale aspect besteedt, parallel met de logistieke steun die Škoda sinds jaar en dag aan de Belgische en internationale wielersport biedt.

Knaldrang

“De match met Škoda is voor mij heel logisch”, zegt Lotte over haar nieuwe rol als ambassadrice. “Het is een automerk met passie voor het wielrennen dat bovendien van Tsjechische oorsprong is, net als mijn overgrootvader. Ik kijk er naar uit om samen met hen van 2023 een sterk jaar te maken.” Voor Lotte zijn de Voorjaarsklassiekers alvast prima gestart. Zo kwam ze als eerste over de streep in de Omloop Het Nieuwsblad en behaalde ze een felbevochten tweede plaats in de Strade Bianche die ze vorig jaar ook op haar naam schreef.

“2022 was een topjaar voor mij”, klinkt het, “met overwinningen in De Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche. Ook dit jaar kijk ik vooral uit naar de grote klassiekers zoals Parijs-Roubaix. Ik heb enorm veel zin om weer te knallen!” Naast die grote overwinningen onder de vleugels van het UCI Women’s World Team SDWorx won ze vorig jaar ook twee gouden medailles op het WK baanwielrennen én een gouden medaille tijdens het recentste Europese kampioenschap. Op de Olympische Spelen van Tokyo in de zomer van 2021 eindigde ze vierde in de individuele wegrit.

Gelijke ambities

Ook Škoda Import Belgium beleefde in 2022 een sterk wielerjaar met o.m. de Baloise Belgium Tour die als nieuwkomer de lange lijst wielerklassiekers vervoegde die Škoda sponsort. Denk daarbij aan de Tour de France, La Vuelta, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en la Flèche Wallonne, zonder daarbij Parijs-Nice en andere races te noemen, waarbij Škoda Auto zich als de perfecte partner profileert met ruime én zuinige volgwagens voor de teams en de koersdirectie. Van een merk dat in 1895 begon met het maken van kwaliteitsfietsen, verwacht je nu eenmaal niets anders.

De samenwerking tussen Lotte Kopecky en Škoda Import Belgium is dus niet enkel een mooie match, maar ook de toekomstige ambities in het wegwielrennen lopen voor beide partijen sterk gelijk. Zowel Lotte als Škoda gaan in 2023 opnieuw voluit voor podiumposities in de wielersport, waar het Tsjechische automerk na al die jaren gewoon niet meer weg te denken valt.