AutoGids kroont de ŠKODA KODIAQ tot ‘Best Family SUV’

17. listopadu 2021
  • ŠKODA AUTO zegeviert in de Best Car-verkiezing van AutoGids/Le Moniteur Automobile
  • Experten en lezers kronen de veelzijdige ŠKODA KODIAQ tot Best Family SUV 2021
  • Met nog vier andere nominaties eindigt ŠKODA in vijf categorieën bij de beste vijf
  • De nieuwe KODIAQ Facelift is in 2021 geüpdatet met efficiëntere motoren en een verfijnd design

Kortenberg, 17 November 2021 – Meer dan ooit vragen klanten zich af welke auto ze moeten kopen. Om die vraag gefundeerd te beantwoorden, hebben de gerenommeerde autobladen AutoGids en Le Moniteur Automobile de Best Car-verkiezing in het leven geroepen. En wat blijkt uit het advies van redactieleden, externe experten en lezers? Dat de titel van Best Family SUV in 2021 naar de vernieuwde KODIAQ Facelift gaat, de ruime SUV van ŠKODA die ook met 7 zitplaatsen verkrijgbaar is.

We zijn echt in de wolken met deze mooie overwinning”, zegt Liana Picard, PR Manager van ŠKODA Import Belgium. “De KODIAQ is al jaren een vaste waarde voor mensen die op zoek zijn naar ruimte, comfort en design in de categorie van de familiale SUV’s. Dit model bewijst dat al die eigenschappen verenigbaar zijn in één en dezelfde auto zonder compromissen te moeten sluiten, wat de journalisten en lezers van AutoGids/Le Moniteur Automobile duidelijk niet ontgaan is. Bovendien is de KODIAQ recent vernieuwd met nog efficiëntere motoren en een verfijnd design, wat de toekenning van deze Best Car-onderscheiding des te specialer maakt.”

5 nominaties

ŠKODA sleepte maar liefst vijf nominaties in de wacht bij de Best Car-verkiezing van 2021: de KAMIQ bij de Small SUV’s, de OCTAVIA bij de Family Cars, de SUPERB bij de Large Berlines, de ENYAQ iV bij de Large Electrics en de KODIAQ bij de Family SUV’s. De respectieve shortlists halen, is op zich al een prestatie, aangezien de vijf genomineerden in elke van de tien categorieën geselecteerd worden door de redactie van AutoGids/Le Moniteur Automobile. Daarna is de externe jury onder leiding van redactiedirecteur Vincent Joye aan zet, bijgestaan door de onlinestemmen van de lezers. De weging bedraagt 50% voor de redactie, 30% voor de experts en 20% voor de lezers.

Tweede editie

Hoewel de Best Car-verkiezing nog maar aan zijn tweede editie toe is, weten de Belgen het opzet meteen naar waarde te schatten. Autokopers moeten vandaag immers met zoveel factoren rekening houden dat ze het bos vaak niet meer door de bomen zien. Als een vakblad -nota bene het oudste automagazine van België- al zijn expertise in de schaal legt om de beste auto’s in de populairste categorieën te kiezen, dan weet je dat het publiek daar baat bij heeft. En als ŠKODA bij die oefening het hoogste aantal nominaties in de wacht sleept, meteen ook aan dat het Tsjechische merk van alle markten thuis is.

Nieuwe KODIAQ Facelift

Een betere timing had de KODIAQ dus niet kunnen kiezen voor zijn facelift. De veelzijdige SUV, die naar wens ook als zevenzitter te krijgen is, werd midden 2021 grondig opgefrist. Sindsdien kan het model uitgerust worden met full-ledmatrixkoplampen en ergonomisch geoptimaliseerde stoelen met ventilatie en massagefunctie.

Het gamma van efficiënte EVO-motoren omvat een nieuwe, sterkere TSI-motor voor de sportieve RS-variant. Je herkent het herwerkte model vanbuiten aan zijn nieuw ontworpen front met rechtopstaand zeshoekig ŠKODA-radiatorrooster, terwijl state-of-the-art infotainment- en veiligheidssystemen vanbinnen de puntjes op de -i zetten. De troeven van onze Best Family SUV ontdek je vanaf 17/11/21 in AutoGids n°1091 en Le Moniteur Automobile n°1765.