Superb Combi Anniversary et le Kodiaq Urban Explorer Edition

7. června 2024
  • Škoda België lanceert twee speciale reeksen van de New Superb Combi en de New Kodiaq SUV.
  • De Superb Combi Anniversary Edition eert de 90ste verjaardag van het oerembleem bij Škoda.
  • De Kodiaq Urban Explorer Edition accentueert de kwaliteiten van de ruimste SUV van het merk.
  • De Limited Editions zijn beperkt tot 200 exemplaren elk, rijkelijk uitgerust en scherp geprijsd.
  • Zowel de Superb Combi als de Kodiaq zijn recent vernieuwd en wederom erg goed onthaald door de gespecialiseerde pers.

2024 belooft een topjaar te worden voor Škoda. Niet alleen is de Kodiaq aan zijn tweede generatie toe als een van de ruimste SUV’s met zeven zitplaatsen, ook de berline- en de breakversie van de Superb steken helemaal in het nieuw. Bovendien viert Škoda in 2024 de 90ste verjaardag van zijn vlaggenschip dat in 1934 geïntroduceerd werd. Redenen genoeg om beide succesnummers met een speciale editie te eren, getekend Superb Combi Anniversary en Kodiaq Urban Explorer.

Kortenberg, 7 juni 2024. Sinds de moderne versie van de Škoda Superb in 2001 gelanceerd werd, heeft het model al talloze prijzen gewonnen. Meer dan 30 daarvan waren voor de derde generatie, waaronder de Red Dot Award voor uitmuntend productdesign. Na 850.000 exemplaren gaf dat model het stokje begin 2024 door aan de New Superb en Superb Combi, die de kwaliteiten van Škoda’s oerembleem ten top drijven. Meer ruimte, meer comfort, meer efficiëntie en meer veiligheid: de vierde generatie van de Superb heeft het allemaal. Bovendien viert de modelnaam dit jaar zijn 90ste verjaardag, wat voor Škoda België de ideale gelegenheid is om een speciale editie op poten te zetten.

90 jaar Superb

De Superb Combi Anniversary Edition is vanaf nu beschikbaar in een beperkte oplage van 200 exemplaren. Onder de motorkap spint een zuinige en tegelijk krachtige 1.5 turbobenzine met milde hybrideondersteuning die aan een DSG-automaat gekoppeld is. Het kleurenpalet van de beperkte reeks omvat Ebony Black, Graphite Grey, Pebble Silver en Cobalt Blue. Daarnaast onderscheidt de Anniversary Edition zich vooral met zijn uitrusting die erg compleet is: Pack Transport, Pack Navi, Pack Assisted Drive Basic, een trekhaak en 17-inch Alrakis velgen. Uit de Škoda Original Accessoires-catalogus plukt de Anniversary Edition een fietsendrager, kofferschaal, weekenderbag én een rugzak. ​ ​De vanafprijs van deze speciale editie bedraagt 35.990 euro.

Opnieuw een Urban Explorer

Wie evenveel binnenruimte zoekt maar dan met extra bodemvrijheid en de mogelijkheid om tot 7 personen te vervoeren, kan sinds de jaarwisseling terecht bij de nieuwe Škoda Kodiaq. Die heeft zich de laatste jaren in sneltempo opgewerkt tot de favoriet van grote gezinnen en is net aan zijn tweede generatie toe. Ook bij dat model ligt de focus op het perfectioneren van de intrinsieke kwaliteiten, die met de Urban Explorer Edition kundig in de verf worden gezet. Eveneens beperkt tot 200 eenheden en per direct beschikbaar laat deze uitvoering de keuze tussen een 1.5 mHEV DSG en een 2.0 TDI DSG, aangevuld met tal van opties: Pack Convenience, Pack Technology, Pack Assisted Drive, een trekhaak, 18-inch Soira velgen én 7 zitplaatsen. Een dakkoffer met allesdragers en twee reistassen ronden het plaatje kundig af. ​ ​De vanafprijs van de benzineversie bedraagt hier 40.490 euro.

Belangrijk jaar

“2024 is inderdaad een belangrijk jaar voor ons”, bevestigt Liana Picard, PR Manager van Škoda België. “We zijn erg trots dat we onze twee toppers kort na de lancering opnieuw in de schijnwerpers kunnen zetten met deze lokale Limited Editions. De 90ste verjaardag van de Škoda Superb kunnen we natuurlijk niet zomaar laten voorbijgaan, terwijl de nieuwe Kodiaq een belangrijke wagen is voor gezinnen die op zoek zijn naar een ruime SUV tot zeven zitplaatsen. Ik ben er zeker van dat deze twee specials de mooie traditie van ons merk succesvol zullen verderzetten in de aanloop naar de 120ste verjaardag van Škoda Auto volgend jaar. Daarmee behoort ons merk bij de oudste autobouwers van Europa, wat zeker iets is om trots op te zijn.”