ŠKODA Import Belgium,Car Partner van de Baloise Belgium Tour

3. června 2022
  • Met de Baloise Belgium Tour is ŠKODA Import Belgium een belangrijke en bovendien lokale wielerpartner rijker.
  • Dit jaar trekt de Baloise Belgium Tour, bekend als de voormalige Ronde van België, van 15 tot en met 19 juni door het land.
  • ŠKODA Import Belgium levert 25 wagens van de types KODIAQ Facelift en SUPERB ter ondersteuning van de organisatie.

Kortenberg, 3 juni 2022 - ŠKODA en de wielersport, het zijn twee handen op een buik. Kijk daarvoor maar naar de Tour de France, Parijs-Roubaix of Luik-Bastenaken-Luik en binnenkort ook naar de Baloise Belgium Tour. De ‘Ronde van België’ wordt dit jaar van 15 tot en met 19 juni verreden en geniet daarbij de ondersteuning van ŠKODA Import Belgium, dat meteen 25 wagens inzet tijdens deze meerdaagse manche van de UCI Pro Series in eigen land.

Aan het eind van de 19de eeuw was de fiets uitermate populair. Slotenmaker Václav Laurin kocht er een om zijn dagelijkse verplaatsingen mee te doen, maar was niet opgetogen met de kwaliteit. Samen met boekenverkoper Václav Klement smeedde hij het plan om beter te doen en zelf fietsen te gaan produceren. Nauwelijks een jaar later telde het merk Slavia al 21 werknemers en stonden er vijf fietsmodellen in de brochure, die naderhand tot de productie van motorfietsen en finaal ook tot de auto’s van het merk ŠKODA hebben geleid.

Ronde van België

Het mag dus niet verbazen dat ŠKODA zich gaandeweg heeft opgewerkt tot de logistieke partner bij uitstek voor de wielerwereld. Elk model in het autogamma blinkt uit door zijn ruimte-aanbod en veelzijdigheid, wat van het Tsjechische merk een vaste waarde heeft gemaakt voor de wedstrijdleiding enerzijds en voor de teams en hun genodigden anderzijds.

Dat ŠKODA Import Belgium in 2022 ook de Baloise Belgium Tour van zuinige voertuigen mag voorzien, getuigt van de innige band die het automerk met de wielersport heeft opgebouwd. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1908 is de Ronde van België een vaste waarde op de wielersportkalender, die bovendien helemaal terug is na twee jaar verplichte afwezigheid.

25 wagens

Sinds 2002 vindt er weer jaarlijks een editie van de Ronde plaats, sinds 2013 luistert die naar de naam Baloise Belgium Tour. Dit jaar beslaat de wielerwedstrijd vijf dagen en evenveel ritten, die de deelnemers doorheen zes provincies leiden: Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Luxemburg en Limburg. Goed voor zomaar even 718 wedstrijdkilometers.

De karavaan volgt de renners op de voet met 25 wagens van ŠKODA Import Belgium. Voor deze wedstrijd van de UCI Pro Series gaat het om de modellen SUPERB en de nieuwe KODIAQ Facelift. Beide staan te boek als uitermate veelzijdig en in het geval van de KODIAQ zelfs geschikt voor zeven passagiers. Bovendien is de KODIAQ net geüpdatet om nog praktischer en gesofisticeerder voor de dag te komen. Dankzij hun royale kofferruimtes zijn deze twee ŠKODA-modellen ideaal om fietsen mee te transporteren, helemaal in lijn met de slogan ‘ŠKODA, supporter van de grootste fietsfamilie’.