Drie designschetsen geven een blik op herwerkte ŠKODA KODIAQ

30. března 2021
  • Visuele en technische verfijningen voor ŠKODA’s succesvolle grote SUV
  • Designveranderingen aan de voor- en achterkant plus hertekende ledlampen
  • Opgefriste ŠKODA KODIAQ wordt officieel onthuld op 13 april

Finetuning voor het succesmodel: drie designschetsen geven een eerste indruk van de herwerkte ŠKODA KODIAQ. De grote SUV, die ook verkrijgbaar is als zevenzitter, gaf in 2016 het startschot voor de succesvolle SUV-campagne van het merk. De vernieuwde KODIAQ maakt zijn debuut op 13 april en pakt dan uit met een opgefrist uiterlijk en technologische verbeteringen.

De eerste designschets toont het nog opvallender front van de herwerkte ŠKODA KODIAQ: naast de hertekende motorkap wordt zijn uiterlijk gekenmerkt door een meer rechtopstaand, zeshoekig ŠKODA-radiatorrooster met indrukwekkende dubbele latten. De koplampen, die smaller zijn dan in zijn voorganger, worden gecombineerd met de eronder geplaatste mistlampen om een nieuw gezicht met vier ogen te creëren. Een ander in het oog springend nieuw kenmerk is de hertekende voorschort met een bredere centrale luchtinlaat die aan weerszijden wordt omkaderd door L-vormige bekledingselementen en een inzetstuk in aluminiumlook.

De tweede schets is een close-up van de hertekende koplampen. Ze toont duidelijk de twee boven elkaar geplaatste ledmodules die een kenmerkende lichtsignatuur creëren. De derde schets laat zien dat de scherp afgetekende achterlichten er nu ook smaller uitzien, in navolging van hun evenknieën vooraan. Ze zijn uitgerust met de typische kristalstructuren van het merk en vormen een meer afgeplatte variant van het klassieke C-vormige design van ŠKODA.

De komst van de KODIAQ in 2016 betekende de geboorte van de huidige ŠKODA SUV-familie en van een systematische naamgeving met de K als eerste letter en de Q als laatste. De SUV, die als optie verkrijgbaar is met zeven zitplaatsen, is al meer dan 600.000 keer van de band gerold en is verkrijgbaar in meer dan 60 markten over de hele wereld. De wereldpremière van de geüpgradede ŠKODA KODIAQ gaat door op 13 april.