ONZE GESCHIEDENIS BESTAAT UIT HET OPBOUWEN VAN DE TOEKOMST

Sinds 1895 bouwen we steevast vooruitstrevende auto’s. Onze modellen waren hun tijd altijd vooruit. Deze pioniersgeest uitte zich eerst in fietsen, gevolgd door motorfietsen en uiteindelijk auto’s. Het is ons engagement om design, functionaliteit en innovatie te laten samengaan, wat de voorbije 125 jaar onze vindingrijkheid heeft aangemoedigd. In 2020 laten we de toekomst even voor wat die is, om in het heden wat tijd te maken om ons verleden te vieren.

EEN VERHAAL APART

Vergezel ons op een inspirerende reis doorheen het verleden van ŠKODA. Volg het verhaal van bij onze oprichting in 1895 tot de dag van vandaag, en ontdek onze rijke geschiedenis, vol prachtige auto’s en intrigerende momenten.

NEEM HET STUUR

Maak een virtueel ritje in een vintage ŠKODA. Ga met ons terug in de tijd en zet je achter het stuur van een L&K ŠKODA 110. Er wacht je een fijne rit rond het historische Praag, waar je vele interessante weetjes zult vernemen, niet alleen over de auto waarmee je rijdt.

STAMVADERS

Het bezielde partnerschap tussen Václav Laurin en Václav Klement en de oprichting van hun joint venture legden de bouwstenen voor het succesverhaal van ons bedrijf.

MAAK KENNIS MET LAURIN EN KLEMENT

Het verhaal van ŠKODA begon in 1895 met onze stichters Václav Laurin en Václav Klement. Naast hun voornaam en hun liefde voor fietsen hadden ze nog iets gemeen: een zeer inventieve geest.

HOE BEGON HET ALLEMAAL?

CRUCIALE MIJLPALEN

Er zijn verschillende doorslaggevende momenten geweest in onze geschiedenis, die ons in de juiste richting voortstuwden. Bekijk ze samen met ons en ontdek vervolgens alle modellen die we ooit hebben geproduceerd.

MEER DAN 100 JAAR RACEGESCHIEDENIS

Sinds de start van de productie in Mladá Boleslav in 1895 heeft het bedrijf de wereld vele racelegenden, gedenkwaardige overwinningen en onvergetelijke machines geschonken.

ALLES OVER DE RACEGESCHIEDENIS VAN ŠKODA

SYMBOOL VOOR ONZE INVENTIVITEIT

Elke auto met de gevleugelde pijl op zijn motorkap maakt trots deel uit van een lange traditie van voortdurende innovatie. Het ŠKODA-logo zelf heeft doorheen de tijd ook wijzigingen ondergaan. Ontdek de evolutie en bezoek het ŠKODA-museum, ook na de kantooruren.

GEDREVEN DOOR PASSIE

Geschiedenis is niet zomaar de verleden tijd. Geschiedenis is een verzameling van tijdloze verhalen. Om ŠKODA’s duurzame erfenis te vieren, creëerden we een tijdlijn, niet van gebeurtenissen, maar van emoties. En niemand houdt het erfgoed van ŠKODA beter in leven dan de bestuurders van zijn auto’s.

MODELLEN UIT HET RECENTE VERLEDEN

ŠKODA’s recente verleden gaat terug tot 1991, wanneer het merk zich bij de Volkswagen-groep voegde. Op dat moment was het eerste moderne model, de FAVORIT, al te koop, en was de transitie van het merk naar een succesvolle constructeur van moderne auto’s reeds ingezet. Ontdek dit model en andere die doorheen de jaren het levenslicht zagen.

ŠKODA-MUSEUM

Beleef ŠKODA’s geschiedenis in ons museum, waar u naast onze iconische modellen de nieuwste futuristische studiemodellen kunt ontdekken.