INPAKKEN EN WEGWEZEN!

Vereenvoudig uw voorbereidingen door onze checklist te lezen zodat u niets vergeet.

✔ REFLECTEREND HESJE

Dit is in veel landen verplicht, soms zelfs voor alle inzittenden van de wagen. Aan een hesje onderin de koffer hebt u niet veel, dus houd het zeker bij de hand.

✔ SET VERVANGINGSLAMPEN

In het donker rijden is lastig. Bovendien zijn vervangingslampen in bepaalde landen verplicht. Vervangt u ze liever niet zelf? Dan doet ŠKODA Assistance het gratis voor u.

✔ WAARSCHUWINGSDRIEHOEK

Dit is een absolute must en maakt deel uit van de verplichte uitrusting van uw auto. Bij gebruik moet hij duidelijk zichtbaar worden geplaatst op een afstand van ten minste 50 meter achter de auto (ten minste 100 meter op een snelweg).

✔ EHBO-KIT

Controleer of hij aanwezig is in de auto en of hij nog niet vervallen is. We hopen dat u hem nooit hoeft te gebruiken.

✔ EUROPEES AANRIJDINGSFORMULIER

Hoewel het officiële Europese aanrijdingsformulier niet verplicht is, kan het eventuele onderhandelingen met verzekeringsmaatschappijen na een ongeval sterk vereenvoudigen.

✔ WINTERVLOEISTOF VOOR DE RUITENSPROEFERS

Een goede zichtbaarheid is cruciaal voor uw veiligheid en dat betekent dat u de voorruit schoon moet houden. Een speciale wintervloeistof voor de ruitensproeiers ontworpen om niet boven -20 ° te bevriezen dus vergeet het reservoir niet te vullen.

✔ BANDENSPANNING

Banden met een te lage of te hoge spanning hebben een erg negatieve impact op de rijeigenschappen en de veiligheid van de inzittenden, zeker wanneer uw auto zwaar beladen is.

✔ VOLLEDIG FUNCTIONELE AIRCONDITIONING

Met airconditioning wordt uw voorruit sneller ontdooid. Laat ze dus op voorhand controleren door een expert. Indien nodig dient u ook de pollenfilter te vervangen, het systeem te ontsmetten en de koelvloeistof bij te vullen.

✔ VOLGENDE SERVICE-INSPECTIE

Controleer de datum en het aantal resterende kilometers tot uw volgende onderhoudsbeurt. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud tijdens uw reis.

NIETS VERGETEN?

Alles bij? Voor alle andere vragen, nodigen wij u uit om contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde verkooppunt.