ŠKODA KAMIQ

ŠKODA onthult de nieuwe KAMIQ. Met zijn gespierde en robuuste look bouwt de stads-SUV voort op de succesvolle designtaal van de Tsjechische constructeur en voegt hij er enkele nieuwe accenten aan toe, waaronder dubbele koplampen met dagrijlichten, een primeur voor ŠKODA.

Vooraan wordt de gespierde en zelfverzekerde look van de nieuwe stads-SUV ŠKODA KAMIQ in de verf gezet door het brede, rechtopstaande radiatorrooster met dubbele sleuven, een typisch detail van ŠKODA’s SUV-design. Dat radiatorrooster sluit bovendien perfect aan op de sterk gebeitelde lijnen van de motorkap erboven. De opvallende tornadolijn doet de wagen langer lijken en vormt een harmonieus geheel met de dynamische daklijn. De robuuste, zilverkleurige voorspoiler onderstreept de terreinwagenlook van het model. Een opvallend detail van de voorkant is het nieuwe tweedelige design van de koplampen – een primeur voor ŠKODA – met dagrijlichten in de vorm van lichtstrips boven de hoofdkoplampen. Bovendien krijgt de KAMIQ als eerste ŠKODA dynamische richtingaanwijzers voor- en achteraan. De koplamplenzen met kristaleffect en ledlampen versterken de hoogwaardige uitstraling van de auto.

In zijaanzicht valt vooral de grote gespierde motorkap op. De extra bodemvrijheid, de grote velgen en de diffuser onderstrepen de krachtige uitstraling van de ŠKODA KAMIQ. Evenwichtige proporties, heldere oppervlakken en een modern en tegelijk tijdloos design maximaliseren zijn dynamische en sportieve look. De opvallende en scherp afgelijnde achterkant herinterpreteert ŠKODA’s klassieke C-vormige achterlichtdesign en beschikt net als de voorkant over kristalachtige vormen. De ŠKODA KAMIQ is de eerste Europese SUV die het ŠKODA-logo centraal op de achterklep vervangt door de merknaam.

Het interieur van de ŠKODA KAMIQ weet ergonomie en emotie op indrukwekkende wijze te verenigen met het typische plaatsaanbod van ŠKODA. Hij is namelijk het tweede model van het traditionele Tsjechische merk dat kan schermen met het nieuwe interieurconcept.

Het KAMIQ-interieur meet zich het nieuwe interieurconcept aan, dat voor het eerst werd voorgesteld door de conceptstudie VISION RS. Een karakterlijn rond het vrijstaande scherm, dat hoog in het gezichtsveld van de bestuurder staat, weerspiegelt de lijnen van de motorkap en omvat ook een ergonomische steun voor de hand die het aanraakscherm bedient.

Met de optionele Virtual Cockpit en een van de grootste schermen (10,25 inch) in dit segment kan de ŠKODA KAMIQ bovendien schermen met een nieuw digitaal hoogtepunt. Het hertekende instrumentenbord sluit naadloos aan bij de emotionele designtaal van het koetswerk. De zijdelingse verluchtingsopeningen lopen door in de deuren, waardoor ze de ruimte-indruk in de KAMIQ nog versterken.

Het instrumentenbord met een nieuwe, sterk uitgewerkte versiering onderscheidt zich net als de voorste deurpanelen door het hoogwaardige, zacht aanvoelende schuimoppervlak met een nieuwe kristalstructuur, die steunt op een unieke korrel die ook in andere toekomstige modellen zal terugkomen. De sfeerverlichting, naar keuze in de kleuren koper, rood of wit, draagt eveneens bij tot de aangename sfeer. De kleuren voegen een visuele toets toe aan de interieurtinten en een interessant contrast met de stiknaden op de stoelbekledingen. Suedia, een fijne microvezelstof, is als optionele bekleding verkrijgbaar. En voor nog meer comfort kan de nieuwe ŠKODA KAMIQ worden uitgerust met een voorruit-, achterbank- en stuurwielverwarming.

De ŠKODA KAMIQ, die voortbouwt op het MQB-platform (modular transverse matrix), biedt de royale interieurruimte die u van een ŠKODA verwacht. Met een wielbasis van 2.651 millimeter garandeert de wagen maar liefst 73 millimeter knieruimte achterin. Het koffervolume van 400 liter kan worden uitgebreid tot 1.395 liter door de achterbank neer te klappen.

Quote

De nieuwe SUV van ŠKODA heet ŠKODA KAMIQ. Hij is al de derde SUV die het merk op de Europese markt lanceert en vormt een belangrijke stap in het SUV-offensief van het merk. Het woord KAMIQ is afkomstig uit de taal van de Inuit-bevolking in Noord-Canada en Groenland. Het verwijst naar iets dat in elke situatie als gegoten zit, als een tweede huid. Reden genoeg dus om de nieuwe cross-over voor de Europese markt dezelfde naam te geven als een SUV die het al erg goed doet in China.

De ŠKODA KAMIQ is een stedelijke cross-over die zich opwerpt als een ideale gezel voor het dagelijkse leven in en buiten moderne steden. De naam ŠKODA KAMIQ is reeds een gevestigde naam in het Chinese gamma en is dan ook perfect geschikt voor de nieuwe cross-over. Tegelijk sluit hij perfect aan bij de huidige nomenclatuur, die alle modellen in het SUV-gamma verbindt: alle namen van ŠKODA’s huidige SUV-modellen beginnen met een K en eindigen op een Q.

Met de nieuwe ŠKODA KAMIQ zet de Tsjechische autoconstructeur de volgende stap in zijn SUV-campagne en breidt hij zijn gamma uit met een compact en lifestyle-gericht basismodel voor de Europese markt. De ŠKODA KAMIQ verenigt de wendbaarheid en het rijgedrag van een compacte wagen met de traditionele voordelen van een SUV, waaronder de hogere zitpositie, het betere zicht rondom, de eenvoudigere in- en uitstap en de hogere bodemvrijheid. Het ŠKODA-model, dat op een modulaire transversale mix steunt, biedt nieuwe rijbijstandssystemen en overtuigt met tal van ‘Simply Clever'-voorzieningen die net als de royale interieurruimte hebben bijgedragen tot het succes van het merk.