ŠKODA eMOBILITY - FAQ

 

Zullen de batterijen veel plaats in beslag nemen in de elektrische wagens van ŠKODA?

Zowel bij de oplaadbare hybridemodellen (PHEV) als bij de zuiver elektrische wagens (EV) zullen de batterijen zodanig worden geplaatst dat ze de bagageruimte maximaliseren. Onze PHEV-batterijen zullen worden gemonteerd op de plaats die bij een auto met verbrandingsmotor wordt ingenomen door de brandstoftank, waardoor er net zoveel ruimte overblijft als daarvoor. Batterijaangedreven EV’s doen nog beter. Bij onze BEV-modellen maakt de batterij namelijk deel uit van het chassis, waardoor we vooraan nog ruimte overhouden voor een tweede bagageruimte, als aanvulling op de normale koffer achteraan.

Kunnen EV-batterijen worden gerecycleerd?

Batterijrecyclage is cruciaal voor onze sector. Hoewel het mogelijk is om li-ionbatterijen te recycleren, zijn de kosten nog erg hoog. Naarmate eMobility een steeds belangrijkere plaats inneemt, zal ook de productie van li-ionbatterijen toenemen, waardoor er meer vraag is naar grondstoffen en waardoor er meer afgedankte batterijen zullen zijn. Die effecten zullen de ontwikkeling van goedkopere en doeltreffendere recyclagemethodes in de hand werken.

Welke mogelijkheden zijn er voor het hergebruik van batterijen?

Zelfs wanneer een batterij het einde van haar levenscyclus heeft bereikt, is recyclage niet de enige optie. Deze batterijen kunnen immers worden omgebouwd tot energieopslagsystemen, waardoor hun levensduur met meerdere jaren kan worden verlengd. Kortom: we zullen onze batterijen een tweede leven geven.