Cycling

Waarom ŠKODA het populairste automerk in het peloton is

Waarom ŠKODA het populairste automerk in het peloton is

17. 7. 2019

Je kunt er niet naast kijken: in de wielerwereld en zeker in de Ronde van Frankrijk is ŠKODA alomtegenwoordig. Dat komt uiteraard door het langdurige partnership met de Tourorganisatie, maar het valt ook op dat heel wat teams zelf voor ŠKODA kiezen.

Maar liefst 9 van de 22 deelnemende teams in de Tour rijden rond in ploegwagens van ŠKODA:

  1. AG2R La Mondiale
  2. Cofidis, Solutions Crédits
  3. EF Education First
  4. Groupama-FDJ
  5. Lotto-Souda
  6. Mitchelton-Scott
  7. Team Arkea-Samsic
  8. Team Sunweb
  9. Trek-Segafredo

Een indrukwekkend lijstje. Al hoeft het eigenlijk niet te verbazen dat de auto’s van dit merk – met op kop de ŠKODA SUPERB COMBI – zo geliefd zijn. Het zit sowieso in de ontwerpfilosofie van ŠKODA om zijn auto’s ruimer en vooral veel praktischer te maken dan wat je doorgaans aantreft in het segment. De vele Simply Clever-functies en accessoires (van het meeneembare vuilbakje in de deur tot de fietsdrager op het dak) maken ŠKODA’s simpelweg heel handig in gebruik.

De ŠKODA SUPERB COMBI speelt uiteraard ook zijn grote kofferruimte en gigantische beenruimte uit als troeven. Nog een handige eigenschap waar je misschien niet meteen op let: de ruiten in de achterdeuren kunnen helemaal naar beneden. Nuttig wanneer een mecanicien al rijdend even een handje wil toesteken aan een renner.

Begonnen als fietsenbouwers

De betrokkenheid van ŠKODA bij de wielerwereld is historisch gegroeid. De passie voor het wielrennen gaat terug naar de echte begindagen van het bedrijf. Oprichters Václav Laurin en Václav Klement begonnen in 1895 met een fabriek om fietsen te bouwen. Pas tien jaar later volgde de eerste auto van ŠKODA (de Voiturette A).

250 ŠKODA’s

Vandaag is ŠKODA al zestien jaar lang de autopartner van ASO, de organisator van de Tour. In deze Ronde van Frankrijk gebruikt de organisatie een vloot van maar liefst 250 ŠKODA’s. Zo rijdt de koersdirectie rond in een speciaal voor de Tour omgebouwde ŠKODA SUPERB. Ook om de vip-gasten te vervoeren, zijn comfortabele auto’s nodig. De drie Mavic-assistentiewagens zijn ŠKODA’s. Uiteraard rijdt ŠKODA ook mee in de kleurrijke reclamekaravaan die bij elke rit het parcours opent. Op een van de praalwagens schittert bijvoorbeeld de ŠKODA KAMIQ, de nieuwe compacte SUV die dit najaar wordt gelanceerd.

Nog zeker tot 2023

ŠKODA blijft de wielersport in het algemeen en de Tour in het bijzonder ook de komende jaren steunen. “Als hoofdsponsor van de Ronde van Frankrijk presenteren we ons merk aan miljoenen wieler- en sportfans tijdens een van de meeste emotionele evenementen ter wereld”, zegt Alain Favey, verkoop- en marketingverantwoordelijke van ŠKODA. “In maart hebben we ons partnership met Tourorganisator ASO verlengd tot 2023. Dat benadrukt het belang van de wielersport en de Ronde van Frankrijk binnen onze sportsponsoring.”

Ontdek de laatste wielernieuwtjes bij ŠKODA

 

 

Recentste nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten