Tour de France 2020

Tadej Pogacar wint de 107e Tour de France en ontvangt kristalglas trofee van ŠKODA Design

Tadej Pogacar wint de 107e Tour de France en ontvangt kristalglas trofee van ŠKODA Design

21. 9. 2020

Tadej Pogacar uit Slovenië viert de eerste Tour de France-zege van zijn carrière.

  • De winnende trofeeën zijn tot stand gekomen in een samenwerking tussen ŠKODA AUTO-ontwerper Peter Olah en het Tsjechische bedrijf Lasvit.
  • Nieuwe volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV begeleidde het peloton in de laatste etappe als het leidende voertuig ('Red Car')

Mladá Boleslav, 21 september 2020 - Na bijna 3.500 kilometer over de 'Grande Nation' vierde Tadej Pogacar gisteren de algemene overwinning van de 107e Tour de France.

Voor de 21-jarige Sloveen was dit het eerste succes in zijn carrière bij de beroemdste wielerwedstrijd ter wereld. Net als de winnaars van voorgaande jaren ontving Tadej Pogacar een kristalglas trofee van ŠKODA Design. De groene trofee voor de winnaar van het puntenklassement ontving gisteren in Parijs Sam Bennett. Als beste sprinter verzekerde de 29-jarige Ier zich van de groene trui, die ŠKODA AUTO dit jaar voor de zesde keer sponsorde als officiële hoofdpartner van de Tour de France. De volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV leidde het peloton opnieuw als leider ('Red Car') op de laatste etappe van Mantes-la-Jolie naar Parijs.

Thomas Schäfer, ŠKODA AUTO CEO, legt uit: "De Tour de France en ŠKODA - het is een perfecte match. Ons bedrijf is immers 125 jaar geleden opgericht als fietsfabrikant. Sinds 2004 zijn we de belangrijkste partner van de race en dit jaar hebben we iets heel bijzonders meegebracht: Met onze nieuwe ENYAQ iV hebben we voor het eerst een volledig elektrische auto als de toonaangevende auto, en maken dus gebruik van deze unieke kans om onze nieuwe elektrische auto direct na de wereldpremière in Praag aan een breed, internationaal publiek te presenteren".

Na 21 etappes kwamen de deelnemers aan de Tour de France van dit jaar gisteren over de finish op de Avenue des Champs Élysées in Parijs. De 21-jarige Sloveen Tadej Pogacar legde in totaal bijna 3.500 kilometer af en won voor het eerst in zijn carrière het eindklassement van de Tour de France. Hij vierde de overwinning met een handtekening trofeeën, die ŠKODA Design dit jaar voor de tiende keer heeft gecreëerd.

De groene trofee voor de winnaar van het puntenklassement kreeg de Ier Sam Bennett. Als officiële hoofdpartner van de Tour de France heeft ŠKODA AUTO dit jaar voor de zesde keer de groene trui gesponsord.

De winnaars van de Tour de France ontvangen trofeeën van ŠKODA Design

De trofeeën voor de winnaars weerspiegelen de traditie van de Tsjechische kristalkunst en werden geproduceerd in het kader van een samenwerking tussen ŠKODA AUTO-ontwerper Peter Olah en het Tsjechische bedrijf Lasvit. Dit jaar zijn de 60 centimeter hoge vier-kilogram trofeeën van groen en helder glas voorzien van een patroon van rechthoeken die van onder naar boven in omvang toenemen.

Nieuwe ŠKODA ENYAQ iV komt over de finish met Tour de France-winnaar Tadej Pogacar

Als onderdeel van zijn betrokkenheid als officiële hoofdpartner van de Tour de France leverde ŠKODA ook tot 250 voertuigen aan de organisatie en het racemanagement, waaronder een zeer speciaal loden voertuig ('Red Car') voor Tour de France-directeur Christian Prudhomme: Slechts één dag na de wereldpremière in Praag was de ŠKODA ENYAQ iV al onderweg als 'mobiel commandocentrum' op de etappe van Gap naar Privas, evenals de laatste twee etappes van de Tour de France van dit jaar. Het nieuwe vlaggenschip van ŠKODA's modelportefeuille werd volledig aangepast voor dit specifieke doel. Een walkaround video geeft een gedetailleerd overzicht van de aanpassingen.

ŠKODA AUTO is sinds 2004 de officiële hoofdpartner van de Tour de France en stelt jaarlijks talrijke voertuigen ter beschikking van de organisatie en het wedstrijdmanagement. Dit jaar omvatte het wagenpark de toonaangevende voertuigen SUPERB iV met plug-in hybride aandrijving en ENYAQ iV, evenals de nieuwe vierde generatie van de best verkochte OCTAVIA, de stads-SUV KAMIQ en grotere SUV's KAROQ en KODIAQ.

Recentste nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten