Nieuw compact model vertaalt tot de verbeelding sprekende interieurdesigntaal van de VISION RS naar de praktijk

  • Ergonomie en modern design gaan hand in hand met heel veel ruimte en de ruimste koffer in dit segment
  • Virtual Cockpit en infotainmentsystemen met grootste displays in dit segment
  • Oppervlakken met unieke ‘korrel’ en premium stoelbekleding uit Suedia-microvezel
  • De ŠKODA SCALA gaat op 6 december 2018 in Tel Aviv in wereldpremière

Een ontwerpschets gunt ons een eerste blik op het interieur van de nieuwe ŠKODA SCALA. Het nieuwe compacte model wordt de eerste ŠKODA met de jongste generatie infotainmentsystemen voorzien van een hoog opgesteld apart display, rechtstreeks in het gezichtsveld van de bestuurder. De optionele Virtual Cockpit heeft het grootste display in zijn segment. Naast nieuwe aankledingselementen en premium materialen biedt de ŠKODA SCALA vorstelijk veel binnenruimte en met 467 liter ook de grootste kofferinhoud in dit segment.


Het nieuwe ŠKODA-interieurconcept bouwt verder op de lijnen uitgezet door de ŠKODA VISION RS-conceptauto. De nieuwe ŠKODA SCALA is de eerste die deze tot de verbeelding sprekende designtaal vertaalt naar een ŠKODA-productiemodel. Het volledig hertekende dashboard sluit naadloos aan bij het opwindende koetswerkdesign. Het aparte display krijgt een plaats bovenop het dashboard en wordt afgeboord door een designlijn die verwijst naar het lijnenspel van de motorkap. Er is bovendien een ergonomische polssteun voorzien voor het bedienen van het touchscreen. De zacht aanvoelende oppervlakken op het dashboard en de deuren pakken uit met grote designtexturen en een unieke ‘korrel’. Het resultaat zijn kristalheldere structuren die de toekomstige stijl van het merk ŠKODA zullen bepalen.


Sfeerverlichting met naar keuze wit licht, rood licht of warmere tinten en contrasterende stiknaden voor de stoelbekleding zorgen voor een aangenaam gevoel van ruimte aan boord van de ŠKODA SCALA. Optioneel kunnen klanten kiezen voor een stoelbekleding in de geavanceerde microvezel Suedia. Zoals het een ŠKODA betaamt, biedt het interieur enorm veel ruimte. Dat is te danken aan de 2.649 millimeter lange wielbasis van de auto die op de achterbank leidt tot een vorstelijke 73 millimeter aan knieruimte, vergelijkbaar met het plaatsaanbod in de ŠKODA OCTAVIA. De hoofdruimte achterin is met 982 millimeter de ruimste in dit segment. Bovendien kan de ŠKODA SCALA bogen op de meest royale koffer in dit segment: 467 liter groot. Met neergeklapte rugleuning neemt het volume toe tot 1.410 l.


Verder is de ŠKODA SCALA ook qua displayformaat de beste leerling van de klas. De personaliseerbare Virtual Cockpit bijvoorbeeld, een optie, meet 10,25 duim en biedt de bestuurder de keuze uit vijf verschillende weergaves. De beschikbare infotainmentsystemen zijn gebaseerd op de jongste generatie van de Modular Infotainment Matrix en beschikken standaard over een touchscreen dat tot 9,2 duim groot is en hoog bovenop het dashboard een plaats kreeg, recht in het gezichtsveld van de bestuurder.


Dankzij een nieuwe generatie mobiele ŠKODA Connect online diensten beschikken bestuurders over de mogelijkheid om de auto via hun smartphone te vergrendelen en ontgrendelen of om de software van het infotainmentsysteem of de gps ‘vanop afstand’ te updaten. Alle afgeleverde ŠKODA’s SCALA zullen overigens altijd online zijn: een première voor het merk.


Talrijke rijhulpsystemen gekoppeld aan een waaier van passieve veiligheidssystemen zorgen ervoor dat de ŠKODA SCALA een zeer hoog veiligheidsniveau weet te bieden.


Deze nieuwe vijfdeurs gaat op 6 december 2018 in Tel Aviv in wereldpremière.