• De naam komt uit het Latijn en betekent ‘trappen’ of ‘ladder’
  • Met de SCALA neemt ŠKODA de volgende sport inzake design en technologie
  • Het eerste Europese ŠKODA-model met de merknaam ŠKODA op de koffer
  • Nagelnieuwe ŠKODA SCALA wordt nog voor het einde van het jaar onthuld

Na de sluier te hebben gelicht van het lijnenspel geeft ŠKODA nu de naam vrij van zijn nieuwe compact model: ŠKODA SCALA. De naam komt uit het Latijn en betekent zoveel als ‘trappen’ of ‘ladder’; figuurlijk de volgende stap voorwaarts voor de Tsjechische autobouwer in het segment van de compacte modellen. De nieuwe SCALA is het eerste ŠKODA-productiemodel in Europa dat het merklogo achteraan vervangt door de merknaam in het midden van de kofferklep.

Bernhard Maier, voorzitter van de raad van bestuur bij ŠKODA AUTO benadrukt: “Met de nieuwe ŠKODA SCALA snijden we voor ŠKODA een nieuw hoofdstuk aan in het segment van de compacte modellen. Het is een volledig nieuw ontwikkelde auto die binnen zijn klasse maatstaven uitzet op het vlak van technologie, veiligheid en design. We hebben er met andere woorden vertrouwen in dat de SCALA alle troeven in huis heeft om het A-segment voor ŠKODA een nieuwe invulling te geven.”

Met de SCALA vertaalt ŠKODA voor het eerst zijn nieuwe emotionele designtaal voor het interieur en het koetswerk naar een serieproduct. Die taal liet al duidelijk van zich spreken tijdens het autosalon van Parijs naar aanleiding van de VISION RS. Met het nieuwe model zet het Tsjechische merk ook een grote stap vooruit inzake technologie en pakt het uit met innovatieve features die tot nu toe voorbehouden waren voor hogere marktsegmenten. De naam SCALA, die aan het Latijn werd ontleend, is hem dus op het lijf geschreven. Het betekent immers ‘trappen’ of ‘ladder’. Met de SCALA zet ŠKODA qua ontwikkeling dan ook een aantal belangrijke stappen. Bovendien belichaamt de naam perfect de kernwaarden van het merk die toepasselijk kunnen worden samengevat door de term ‘Smart Understatement’.

Bovendien pakt de nieuwe ŠKODA SCALA uit met een bijkomende nieuwe en onmiskenbare feature: het is de eerste Europese modelreeks van het merk die de naam ŠKODA letter per letter op de koffer gespeld krijgt in plaats van het merklogo, centraal op de achterklep van het nieuwe compacte model.