Voor de derde opeenvolgende keer zal ŠKODA aanwezig zijn op de Zoute Concours d'Elégance. Dit evenement is een absolute ‘must-see’ voor liefhebbers van fraaie klassiekers en vindt plaats op 12 en 13 oktober. De toeschouwers krijgen de kans om er een prachtige SUPERB OHV uit 1948 te ontdekken die na een intensieve restauratie van drie jaar door het ŠKODA Museum in zijn oorspronkelijke glorie werd hersteld. De voorbije jaren toonde ŠKODA in Knokke een 1101 Tudor en de Popular Monte Carlo.

Avantgarde

ŠKODA neemt op regelmatige basis deel aan een belangrijk evenement als de Zoute Concours d'Elégance, omdat dit evenement naadloos aansluit bij het prestigieuze verleden van het merk dat in 1895 werd opgericht. Het merk bouwde destijds diverse topmodellen die over tal van avant-gardistische technische oplossingen beschikten. De SUPERB uit 1948, die op de Zoute zal worden voorgesteld, maakt gebruik van bijzonder vooruitstrevende technologieën zoals een middenbalkchassis, een volledig onafhankelijke ophanging, hydraulische remmen en een zescilindermotor.

Continuïteit

Deze technologische verfijning is ook terug te vinden in de nieuwe ŠKODA SUPERB, 85 jaar na de lancering van de eerste generatie van het gelijknamige model. Dit topmodel beschikt uiteraard over alle comfort- en veiligheidsvoorzieningen. Zowel de berline- als de Combi breakversie van de SUPERB blijft trouw aan zijn prestigieuze roots en wentelt zijn passagiers in ruimte en luxe waardoor de Superb de bestseller in zijn segment is.

Hoogdag voor autoliefhebbers

De Zoute Concours d'Elégance brengt op 12 en 13 oktober 70 unieke voor- en naoorlogse auto's bij elkaar op de terreinen van de prestigieuze Royal Zoute Golf Club. Het publiek zal deze schitterende klassiekers kunnen bewonderen op zaterdag van 10u30 tot 17u en op zondag van 9u30 tot 15u30. Tickets voor dit unieke evenement zijn verkrijgbaar via www.zoutegrandprix.be.