• Opvallende koetswerkelementen en lichtmetalen velgen van 16 of 17 duim zorgen voor een stoere look
  • SCOUTLINE-uitvoering verkrijgbaar met alle motoren en koetswerkkleuren van ŠKODA FABIA

Twee maanden nadat de ŠKODA FABIA op het vlak van design en technologie een grondige facelift kreeg, introduceert de Tsjechische autobouwer nu ook een SCOUTLINE-terreinversie. Het avontuurlijke DNA van de ŠKODA FABIA COMBI SCOUTLINE komt tot uiting in opvallende koetswerkelementen in matzwart en zilver, naast lichtmetalen velgen van 16 en 17 duim. De nieuwe versie zal op specifieke Europese markten verkrijgbaar zijn met alle motoren en koetswerkkleuren van de FABIA COMBI.

De nieuwe ŠKODA FABIA COMBI SCOUTLINE pronkt met een speciale voorspoiler in matzwart met zilveren accenten die het dynamische effect van de herwerkte radiatorgrille en de smallere koplampen benadrukt. Ook de wielkastverbreders en zijdrempels zijn matzwart van kleur, terwijl de zijspiegels en dakrails in glinsterend zilver uitgevoerd zijn. Net als de voorspoiler combineert ook de nieuwe achterbumper met diffuser matzwart en zilver. De 16-duims lichtmetalen Rock-velgen zijn standaard op de SCOUTLINE-uitvoering, de 17-duims Braga-velgen in antracietkleurig geborsteld aluminium zijn dan weer als optie verkrijgbaar.

Alle motoren conform EU6d-TEMP

De ŠKODA FABIA COMBI SCOUTLINE is verkrijgbaar met de MPI- en TSI-motoren van de FABIA-modellenreeks: allemaal 1,0-liter driecilinders die voldoen aan de strengste EU6d-TEMP-emissienormen van vandaag. De wagen is standaard uitgerust met een stop-startsysteem en met remenergierecuperatie. De twee TSI-motoren zijn voorzien van partikelfilters.

Natuurlijk kreeg de ŠKODA FABIA COMBI SCOUTLINE ook alle andere verbeteringen aangemeten die in de recent geüpdatete FABIA-modellenreeks werden geïntroduceerd. Die facelift, doorgevoerd in augustus 2018, van het op twee na populairste model uit het ŠKODA-gamma omvatte een opgefrist exterieur, een nieuwe zetelbekleding en een hertekend dashboard. Voor het eerst kan de ŠKODA FABIA uitgerust worden met optionele ledkoplampen en -achterlichten en zijn extra rijhulpsystemen zoals Auto Light Assist, Blind Spot Detect en Rear Traffic Alert beschikbaar. Dit laatste maakt gebruik van radarsensoren bij het achteruitrijden uit een parkeerplaats of van een oprit om naderend verkeer te detecteren en de bestuurder vroeg genoeg te waarschuwen. Daarbij komen nog nieuwe Simply Clever-functies, zoals twee USB-aansluitingen achter in de passagiersruimte en een dubbelzijdig bruikbare bodemmat en uitneembare ledzaklamp, die opgeladen wordt tijdens het rijden, in de grootste kofferruimte in deze klasse met een inhoud van 530 tot 1.395 liter.