VISION iV

ŠKODA biedt met de conceptstudie VISION iV een duidelijke vooruitblik op de elektrische toekomst van het merk

ŠKODA biedt met de conceptstudie VISION iV een duidelijke vooruitblik op de elektrische toekomst van het merk

13. 2. 2019

Met de conceptstudie ŠKODA VISION iV zal het Tsjechische automerk zijn volgende stappen op weg naar elektrische mobiliteit onthullen op het autosalon van Genève (5 tot 17 maart).

  • ŠKODA toont de eerste schetsen van de conceptstudie voor het salon van Genève
  • Coupé met dynamische lijnen gebaseerd op het platform voor elektrische aandrijving (MEB)
  • Tegen eind 2022 zal ŠKODA meer dan tien elektrische modellen hebben voorgesteld
  • De Tsjechische autobouwer investeert twee miljard euro in alternatieve aandrijving en nieuwe mobiliteitsdiensten

Met de conceptstudie ŠKODA VISION iV zal het Tsjechische automerk zijn volgende stappen op weg naar elektrische mobiliteit onthullen op het autosalon van Genève (5 tot 17 maart). Door nu twee ontwerpschetsen vrij te geven scherpt ŠKODA de honger aan naar de eerste auto die het merk zal baseren op het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB). De vierdeurs cross-overcoupé pakt uit met een aantrekkelijk sportief en tot de verbeelding sprekend lijnenspel.

De ŠKODA VISION iV combineert een atletisch voorkomen, aerodynamisch geoptimaliseerde 22-duimsvelgen en fors uitgebouwde spatborden met een uitgesproken coupévormige, vloeiende daklijn. Een kenmerkende tornadolijn verbindt de voor- met de achterzijde en benadrukt zo de strakke deuroppervlakken zonder deurgrepen. Camera’s, waarvan de behuizing een vorm kreeg die verwijst naar haaienvinnen, vervangen de klassieke buitenspiegels.

De voorzijde wordt gekenmerkt door een herinterpretatie van ŠKODA’s typische radiatorrooster met fijne verticale sleuven en kristallijne structuren. De horizontale lichtstrip in het bovenste deel van het radiatorrooster en de opvallende brede luchthappers vooraan benadrukken de sportieve look. De krachtige achterpartij krijgt een aerodynamische afgelijnde spoiler en kristalheldere ledachterlichten. Die herdefiniëren de typische C-vorm van ŠKODA en zetten, net als de lichtstrip boven de diffuser achteraan, de breedte van het voertuig in de verf. Ook het ŠKODA-logo achteraan is een uitgesproken blikvanger met rood oplichtende letters.

2019 is voor ŠKODA het jaar waarin het merk het tijdperk van elektromobiliteit binnenstapt. 124 jaar nadat het merk werd opgericht lanceert het Tsjechische automerk de SUPERB PHEV met plug-inhybride aandrijving en een volledig batterij-elektrische versie van CITIGO. In 2020 zullen dan de eerste productieversies gebouwd op het MEB volgen. Over de volgende vier kaar investeert ŠKODA ongeveer twee miljard euro in alternatieve aandrijfsystemen en in nieuwe mobiliteitsdiensten. Tegen eind 2022 zal het merk meer dan tien modellen met elektrische of elektrisch ondersteunde aandrijving tellen.

Recentste nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten