• De ŠKODA KODIAQ RS brengt een modern, sportief en meeslepend design in het SUV-portfolio van de Tsjechische autobouwer
  • Opvallende accenten benadrukken de dynamische verschijning van de eerste RS-SUV
  • Het nieuwe SUV-topmodel viert weldra zijn wereldpremière op het autosalon van Parijs 2018

ŠKODA geeft twee designschetsen vrij en zo een eerste algemene indruk van de nieuwe ŠKODA KODIAQ RS, zijn prestatiegerichte SUV. Verscheidene accenten in glanzend zwart beklemtonen de dynamische verschijning van de nieuwe top-SUV. Het is de eerste SUV van het merk die de RS-initialen draagt die de sportiefste modellen van ŠKODA sieren. Het meeslepende design wordt levendig door het elegante lijnenspel, de sportieve contouren en het typische robuuste uiterlijk van een SUV. De ŠKODA KODIAQ RS van 176 kW (240 pk) zal zijn debuut maken op het autosalon van Parijs 2018 in oktober.

Het brede radiatorrooster met 3D-effect doet de ŠKODA KODIAQ imponerend voor de dag komen. Met een afwerking in glanzend zwart komt het sportieve karakter van de SUV goed uit de verf. Hij is het enige model dat met de meest krachtige dieselmotor uit de geschiedenis van het Tsjechische merk op de markt komt. De dakrails, raamlijsten, en zijspiegels schitteren eveneens in sportief zwart. De KODIAQ RS is ŠKODA’s eerste SUV die beschikbaar zal zijn in de metaalkleur Race Blue. Bovendien is hij het eerste lid van de RS-familie dat het nieuwe, moderne RS-logo met inbegrip van een rode letter ‘v’ van victory op zijn radiatorrooster en achterkant zal krijgen.


Hertekende voorkant en achterbumpers

ŠKODA heeft exclusief voor de KODIAQ RS nieuwe bumpers ontwikkeld. Vooraan wordt de zelfverzekerde look van de wagen beklemtoond door de kristallijnen full-ledkoplampen die eveneens standaard zijn. Een reflector die zich over de hele breedte van het voertuig strekt, werd in de achterbumper geïntegreerd. Dit is een onderscheidend kenmerk voor alle ŠKODA RS-modellen. De twee opvallende uitlaatpijpen zijn duidelijk zichtbaar onder de achterbumper.


Eerste ŠKODA met standaard 20-duimsvelgen

De KODIAQ RS is de eerste ŠKODA die standaard over 20-duimsvelgen beschikt. De Xtreme-wielen in antraciet benadrukken fel het dynamische rijpotentieel van de SUV. Het remsysteem, met inbegrip van de 17-inch remschijven en zichtbaar rode remklauwen werd ook ontworpen voor buitengewone rijprestaties.

Met de KODIAQ RS brengt ŠKODA voor het eerst de designtaal van zijn sportieve modellen over naar het SUV-segment en creëert het zo een unieke productidentiteit. Het dynamische topmodel uit het KODIAQ-gamma zal tijdens het autosalon van Parijs 2018 in oktober aan het publiek worden voorgesteld.