Hun liefde voor reizen en hun zin voor avontuur hebben ze in elk geval met elkaar gemeen. Smits heeft actie in het bloed en leeft op adrenaline en hij heeft duidelijk ook geen moeite met een slippertje op sneeuw. Seppe Smits is immers één van de beste snowboarders ter wereld en in die zin is het logisch dat hij de nieuwe ambassadeur wordt van ŠKODA Belgium.

Hun liefde voor reizen en hun zin voor avontuur hebben ze in elk geval met elkaar gemeen. Smits heeft actie in het bloed en leeft op adrenaline en hij heeft duidelijk ook geen moeite met een slippertje op sneeuw. Seppe Smits is immers één van de beste snowboarders ter wereld en in die zin is het logisch dat hij de nieuwe ambassadeur wordt van ŠKODA Belgium. Het merk staat onder meer bekend voor de ruimte van de modellen. Als eerste ervaring zal Seppe zich binnenkort verplaatsen met een OCTAVIA Combi RS – 2.0 TDI 184 pk – DSG-6 – 4x4. “Voor mij is dit een absolute droomwagen”, stelt hij tussen twee sessies big air!

Seppe bereidt zich momenteel voor op de Olympische winterspelen van Pyeongchang. Hij zal in februari voor de tweede keer aan de Spelen deelnemen en koestert grote ambities want hij wil de eerste Belgisch Olympisch kampioen worden op de Winterspelen sinds 1948. “Ik had een ruime en krachtige wagen nodig die ik in alle omstandigheden kan gebruiken. Deze wagen voldoet aan al die criteria. Bovendien is de geluidsinstallatie – wat voor mij erg belangrijk is in de auto – werkelijk top!” Seppe Smits is een echte wereldburger want sinds zijn jeugd is het een absolute globetrotter. Hij jaagt op sneeuw en leeft met zijn koffer want hij zit meer dan 250 dagen per jaar in het buitenland: van China tot Nieuw-Zeeland over de Verenigde Staten en Australië.

Hij zit ook in alle uithoeken van Europa om er deel te nemen aan de verschillende wedstrijden Big Air die soms ook in een stadsomgeving worden georganiseerd. De snowboarder wilde een ruime, betrouwbare auto die overal kon worden gebruikt. Daarom koos hij voor de OCTAVIA Combi RS met vierwielaandrijving. Zo kan hij op een sportieve maar ook veilige manier op bergbanen en besneeuwde cols rijden. “Ik heb een dynamische en sportieve rijstijl en daarom hou ik van wagens die een beetje reserve hebben. Met 184 pk in combinatie met vierwielaandrijving vind ik dit de ideale auto voor lange afstanden en ik kan er ook mee door de Alpen, ongeacht de verkeers- of de weersomstandigheden”.

Seppe Smits was verder op zoek naar een modulaire auto zodat hij zijn persoonlijke bagage en zijn snowboards kan meenemen. “Normaal gezien gebruik ik twee reiszakken waarvan één boardbag met twee planken, extra bindingen en boots. De koffer van de OCTAVIA is dus perfect om mijn materiaal in optimale omstandigheden te vervoeren. Deze auto verschaft me veel rijplezier en maakt me tegelijk het leven makkelijker!”

Dit is dus een logische match tussen een moderne maar veeleisende atleet die houdt van stevige sensaties en een auto met een sportief rijgedrag die het prima vindt dat zijn potentieel ten volle wordt benut!

Seppe Smits in cijfers

  • 26 jaar
  • minstens 250 dagen per jaar in het buitenland
  • rijdt 40.000 kilometer per jaar met de wagen
  • 1440 graden maximale rotatie (ofwel 4 volledige rotaties)
  • 2 keer wereldkampioen slopestyle (2011 en 2017)
  • perfect 3-talig (Nederlands, Engels, Frans)
  • 8 meter, maximale hoogte tijdens een Big Air sprong
  • 30 meter, maximale lengte tijdens een Big Air sprong
  • 70 km/u, springsnelheid tijdens een Big Air sprong