De vierwielaandrijving met elektronische controle is verkrijgbaar voor de meeste motorversies. Het systeem zorgt voor aanzienlijk meer aandrijving, stabiliteit en veiligheid, zelfs offroad.

Het geheim achter de vierwielaandrijving is een elektronisch gestuurde meerplaatskoppeling. De vierwielaandrijving werkt slim en snel.

Een simpele druk op de knop volstaat om de offroad-modus in te schakelen (optioneel voor de versies met vierwielaandrijving in combinatie met Driving Mode Select).

Met een volume van 720 tot 2.065 liter (met de achterbank neergeklapt), biedt de ŠKODA KODIAQ de grootste kofferruimte in zijn klasse.

Afhankelijk van de motor onder de kap, wordt hij uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een DSG-transmissie met zes of zeven versnellingen.

Bij de lancering van de ŠKODA KODIAQ bestaat het motorgamma uit vijf motoren: twee TDI- en drie TSI-motoren.

De naam verwijst naar de kodiakbeer die op een eiland dicht bij Alaska leeft. De spelwijze is dan ook afgeleid van de taal van de eilandbewoners.

Blijf op de hoogte...

De nieuwe ŠKODA KODIAQ

Kodiaq HUB

Weidse vlaktes, prachtige uitzichten, grootse avonturen. De wereld ligt aan je voeten met de nieuwe ŠKODA KODIAQ. Hij brengt je gezin of vrienden waar je maar wil, en zelfs verder.

DE NIEUWE SKODA KODIAQ LIVE IN PARIJS.

Kodiaq Paris
Bekijk hier de langverwachte onthulling.

WORLD PREMIERE IN BERLIJN

Kodiaq Launch

De gloednieuwe ŠKODA KODIAQ ging in wereldpremière op 1 september in Berlijn. Herbeleef de langverwachte lancering van het jaar via een speciale livestream alsof u er zelf bij was.

Krachtig en robuust interieur

De foto’s benadrukken dat ŠKODA zijn moderne, uitgesproken en expressieve designtaal heeft doorgetrokken tot in het interieur. Tegelijkertijd zetten ze de hoge kwaliteitsnormen van het merk op het vlak van functionaliteit in de kijker.

Het expressief en elegant ontworpen dashboard is zeer gebruiksvriendelijk. Het werd opgedeeld in twee symmetrische zones voor de bestuurder en de passagier.

Op aanvraag kan de derde zetelrij uitgerust worden met twee extra zitplaatsen. Daarmee is de ŠKODA KODIAQ de eerste zevenzitter in de geschiedenis van het merk.

Het grote scherm kreeg een elegant glazen design met ‘Simply Clever’ bediening: logisch en intuïtief.

Met een volume van 720 tot 2.065 liter (met de achterbank neergeklapt), biedt de ŠKODA KODIAQ de grootste kofferruimte in zijn klasse.

Opvallend design

De close-ups benadrukken ŠKODA's hoge en compromisloze normen op het vlak van design en vakmanschap ...

Voorkant

Voorkant

Het brede, driedimensionale en karaktervolle radiatorrooster springt meteen in het oog. In combinatie met de smalle, hellende koplampen - die voor het eerst beschikbaar zijn met full ledtechnologie - blijft de eerste grote SUV van het merk niet onopgemerkt.
Zijkant

Achterkant

De achterlichten - die standaard zijn uitgerust met ledtechnologie - krijgen de typische C-vorm van ŠKODA.
Achterkant

Zijkant

Ook het zij- en achteraanzicht oogt strak: de deuren zijn atletisch gebouwd en de achterklep is opvallend uitgewerkt.
Velgen

Velgen

De kristalvormige velgen onthullen een glimp van het nieuwe, opvallende SUV-design van ŠKODA.

Een stad in Alaska verandert van naam

Wat zou jij ervan vinden als een buitenlandse autoconstructeur naar je stad kwam en voorstelde om de naam te veranderen? Zou je verrast zijn? Verbijsterd? Of misschien blij dat jouw stad eindelijk wereldwijd de erkenning krijgt die ze verdient?