• Nieuw interieurconcept met verscheidene niveaus en een schijnbaar zwevend beeldscherm
  • Nieuw ontworpen dashboard en centrale console
  • ŠKODA VISION iV combineert hoogstaand dagelijks gebruiksgemak met functionele ergonomie
  • Volledig elektrische stijlstudie in wereldpremière op het autosalon van Genève

Een schets van het interieur van de ŠKODA VISION iV verraadt verrassende oplossingen in het eerste volledig elektrische voertuig van ŠKODA gebaseerd op MEB-platform (voor elektrische aandrijving). De innovatieve en gebruiksvriendelijke inrichting van het dashboard en centrale console legt nieuwe accenten. Er is ook een schijnbaar vrij zwevend centraal display en een nieuw ontworpen tweespakig stuur.


De volledig elektrische stijlstudie laat binnenkijken in het interieur van de eerste ŠKODA die gebouwd werd op het modulaire elektrische platform MEB van de Volkswagen-groep. De traditionele centrale tunnel bestaat niet langer. De ŠKODA-designers hebben de mogelijkheden van het nieuwe MEB-platform benut om een ruim en innovatief interieur te creëren. Ze stelden het dashboard en de centrale console bijvoorbeeld opnieuw samen. Tussen de stoel van de bestuurder en die van de voorste passagier biedt de VISION iV op het onderste niveau flink wat opbergruimte aan. Hierboven is er een centrale console waar bestuurder en voorste passagier bijzonder makkelijk bij kunnen. Twee mobiele telefoons die draadloos kunnen worden geïntegreerd in het infotainment en besturingssysteem hebben hun plek in de console waar ze inductief opladen.

Het dashboard bestaat uit twee niveaus. De lijnen en decoratieve stiksels ervan halen hun inspiratie uit de voorkant van het voertuig. Het grote vrijstaande scherm lijkt centraal boven het dashboard uit te torenen met aan de voorkant een richel voor de hand die het touchscreen bedient. Het stuur kreeg ook een nieuwe look. Het heeft twee spaken en draagt de naam ‘ŠKODA’ in hoofdletters in plaats van het vertrouwde ŠKODA-logo.

Met de VISION iV zet ŠKODA de volgende stap vooruit naar elektromobiliteit. De komende vier jaar zal de Tsjechische autobouwer zo’n twee miljard euro investeren in alternatieve aandrijfsystemen en nieuwe mobiliteitsdiensten. Tegen het einde van 2022 zal het merk tien elektrische modellen gelanceerd hebben.

De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA VISION iV vindt plaats tijdens het autosalon van Genève van 5 tot 17 maart.