ŠKODA KAMIQ

Eerste schetsen van de ŠKODA KAMIQ: vooruitblik op de nieuwe stads-SUV

Eerste schetsen van de ŠKODA KAMIQ: vooruitblik op de nieuwe stads-SUV

30. 1. 2019

ŠKODA gunt ons een eerste blik op de nieuwe ŠKODA KAMIQ met twee exclusieve ontwerpschetsen.

  • Ontwerpschetsen van de ŠKODA KAMIQ verraden een krachtig lijnenspel en nieuwe designaccenten
  • Première voor ŠKODA: koplamp in twee delen met dagrijlichten bovenaan
  • Opvallend radiatorrooster en grote bodemvrijheid maken van de KAMIQ een typische SUV

ŠKODA gunt ons een eerste blik op de nieuwe ŠKODA KAMIQ met twee exclusieve ontwerpschetsen.
Met een stoere look die kracht uitstraalt schrijft de stads-SUV van de Tsjechische autobouwer een nieuw hoofdstuk in de succesvolle SUV-designtaal en voegt er een aantal highlights aan toe zoals de opgedeelde koplamp met dagrijlichten bovenaan: een première voor ŠKODA.


Vooraan wordt het krachtige en zelfzekere voorkomen van de nieuwe stads-SUV ŠKODA KAMIQ bepaald door een breed en verticaal radiatorrooster met dubbele sleuven, een typische designfeature voor de SUV’s van ŠKODA, en door de uitgesproken welvingen in de motorkap. De in het oog springende tornadolijn doet de auto langer lijken en sluit in een perfecte harmonie aan op de dynamische daklijn. De robuuste, zilverkleurige voorspoiler onderstreept de offroadlook van het model.
Vooraan vormt het nieuwe ledkoplampdesign in twee delen - een première voor ŠKODA - een opvallende feature. In dit nieuwe design krijgen de dagrijlichtstrips een plaats boven de koplampunits.
Bovendien is de KAMIQ de eerste ŠKODA met dynamische richtingaanwijzers voor- en achteraan. De koplamplenzen met kristaleffect en ledlichten zetten het premium karakter van de auto extra in de verf.


Oliver Stefani, hoofddesigner bij ŠKODA zei: “In onze nieuwe stads-SUV KAMIQ hebben we een compleet nieuwe koplampconfiguratie toegepast. De tweeledige koplamp met dagrijlichten bovenaan is een première voor ŠKODA. Het geeft de KAMIQ een unieke aanblik mee en vormt een nieuwe interpretatie van onze succesvolle SUV-designtaal.”


Uitgebalanceerde verhoudingen en tijdloos design

De ranke, gespierde motorkap is een wezenlijk onderdeel in het zijaanzicht. De extra bodemvrijheid, de grote wielen en de diffuser beklemtonen het krachtige voorkomen van de ŠKODA KAMIQ.
Uitgebalanceerde verhoudingen, strakke oppervlakken en een modern maar tijdloos design zetten de dynamische, sportieve look van het model maximaal kracht bij. De opvallende en strak afgelijnde kofferpartij pakt uit met een herinterpretatie van het klassieke C-vormige achterlicht van ŠKODA en krijgt net als de koplampen kristalvormige structuren mee. De ŠKODA KAMIQ is de eerste SUV in Europa die het merklogo achteraan vervangt door de ŠKODA-merknaam in het midden van de kofferklep.


De nieuwe ŠKODA KAMIQ gaat in wereldpremière tijdens het autosalon van Genève van 5 tot 17 maart 2019.

Recentste nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten