De nieuwe generatie van ŠKODA’s bestseller gebruikt voor het eerst een instrumentenbord in meerdere niveaus en een hertekend stuurwiel met twee spaken. De wereldpremière van de vierde generatie van de ŠKODA OCTAVIA vindt plaats op 11 november in Praag.

De schetsen die zijn vrijgegeven door ŠKODA Design tonen het hertekende instrumentenbord van de nieuwe OCTAVIA. Helemaal bovenaan wordt het bekroond met een groot, vrijstaand centraal scherm en daaronder bestaat het uit meerdere lagen waarvan de lijnen en kleuren verwijzen naar de kenmerkende vorm van het ŠKODA-radiatorrooster. De visuele breedte van het instrumentenbord benadrukt het grootse ruimtegevoel van het interieur. De vierde generatie van het meest populaire model uit de geschiedenis van ŠKODA biedt nog maar eens meer binnenruimte dan zijn voorganger.

Het nieuwe interieurconcept omvat verder een stuurwiel met twee spaken en daarop druk- en draaiknoppen voor een verbeterde ergonomie. Op de elegante en zuivere middenconsole heeft een kleine kanteltoets de plaats van de gekende versnellingspook ingenomen. Die gebruik shift-by-wire-technologie om de gewenste instelling van de DSG-overbrenging op elektronische wijze te communiceren. Ook nieuw voor de nieuwe OCTAVIA is de Climatronic-klimaatregeling in drie zones.