KAMIQ

De nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet KAMIQ

De nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet KAMIQ

24. 1. 2019

De nieuwe SUV van ŠKODA heet KAMIQ. De nieuwe cross-over is voor ŠKODA de derde SUV voor de Europese markt en luidt de volgende fase in van de SUV-campagne van het Tsjechische merk.

De nieuwe SUV van ŠKODA heet KAMIQ. De nieuwe cross-over is voor ŠKODA de derde SUV voor de Europese markt en luidt de volgende fase in van de SUV-campagne van het Tsjechische merk. Het woord KAMIQ komt uit de taal van het Inuit-volk dat in Noord-Canada en Groenland leeft. Het wordt gebruikt om iets te omschrijven dat als een tweede huid perfect past in alle omstandigheden. Reden genoeg om dit nieuwe cross-overmodel voor de Europese markt dezelfde naam te geven als een reeds ingeburgerde SUV op de Chinese markt.

De ŠKODA KAMIQ is een stadscross-over die zichzelf opwerpt als een ideale metgezel voor het dagelijkse leven in en om de moderne stad. In China is ŠKODA KAMIQ al een ingeburgerde modelnaam en bijgevolg is deze naam perfect geschikt voor de nieuwe cross-over van het merk. Tegelijkertijd sluit de naam aan bij alle andere modellen uit het huidige ŠKODA SUV-gamma waarvan de naam begint met een K en eindigt op een Q.

Met de nieuwe ŠKODA KAMIQ zet de autobouwer uit Tsjechië de volgende stap in zijn SUV-campagne en breidt hij zijn aanbod op de Europese markt uit met een compact en op lifestyle gericht instapmodel. De ŠKODA KAMIQ combineert de lichtvoetigheid en de rijdynamiek van een compacte auto met de traditionele voordelen van een SUV: een hogere zitpositie, beter zicht rondom, vlottere in- en uitstap en ruimere bodemvrijheid. Het ŠKODA-model, dat gebaseerd is op het modulaire platform voor overdwarse motoren, pakt uit met nieuwe rijhulpsystemen en kreeg heel wat Simply Clever-features waar het merk al even bekend om staat als de grootste binnenruimte die het traditioneel biedt.

De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats tijdens het autosalon van Genève van 5 tot en met 17 maart 2019.

Recentste nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten