Terug naad de hoofdpagina

Alle details die u zocht …

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Voertuigafmetingen

Veiligheid

Andere veiligheidsvoorzieningen

De ŠKODA OCTAVIA COMBI CNG staat voor compromisloze veiligheid. De compacte berline kreeg in 2013 vijf sterren in de EuroNCAP-crashtests voor zijn toonaangevende veiligheidsvoorzieningen. Bovenvermelde veiligheidssystemen voor de OCTAVIA COMBI CNG worden aangevuld met de volgende standaard gemonteerde of optionele voorzieningen:

EDL helpt de bestuurder om te accelereren of hellingen op te rijden wanneer een van de aangedreven wielen weinig grip heeft.

XDS+ assisteert de bestuurder in scherpe bochten en zorgt ervoor dat de wagen zich neutraal gedraagt in snel genomen bochten. De controle-elektronica simuleert eigenlijk de aanwezigheid van een sperdifferentieel om de tractie en rijdynamiek te verbeteren in de bochten. De wagen zal dus zelfverzekerder en natuurlijker dan ooit door de bochten gaan.

ABS voorkomt dat de wielen tijdens het remmen blokkeren. Het helpt u de controle over de auto te behouden in noodsituaties wanneer u krachtig moet remmen.

MSR voorkomt dat de aangedreven wielen blokkeren wanneer de bestuurder vertraagt op een glad oppervlak.

› De optionele vertrekhulp voor hellingen helpt bestuurders om veilig te vertrekken op een helling. Het systeem wordt automatisch ingeschakeld op hellingen vanaf 5 % en zorgt dat de wagen eenvoudig en veilig kan vertrekken zonder dat de bestuurder de handrem hoeft te bedienen. Het systeem voorkomt dat de wagen achteruit rolt of stilvalt.

› Wanneer hard geremd wordt, beginnen de remlichten te knipperen om achterliggers te waarschuwen voor de plotse vertraging van de auto. Zo hebben achterliggers genoeg tijd om te reageren en kan dus een ongeval worden voorkomen.


Vierwielaandrijving

Vierwielaandrijving

Dankzij de intelligente vierwielaandrijving garandeert de OCTAVIA COMBI CNG een optimale stabiliteit en tractie in de meest uiteenlopende omstandigheden. De aandrijving met elektronisch gestuurde meerplaatkoppeling biedt binnen enkele milliseconden het hoofd aan de kleinste wijziging onder de wielen van de OCTAVIA COMBI CNG. In normale omstandigheden rijdt de OCTAVIA COMBI CNG als een gewone voorwielaangedreven wagen. Bij sneeuw, modder of ijs wordt de vierwielaandrijving ingeschakeld zonder dat u het merkt.

De koppelverdeling naar de vier wielen gebeurt automatisch en hangt af van de rijomstandigheden. Het ideale koppel voor de achteras wordt berekend door de controle-eenheid. De aanpassingen gebeuren door middel van een variabele druk op de koppelingsplaten.


Groene technologieën

Start-Stopsysteem

Het idee achter het stop-startsysteem is om de motor telkens uit te schakelen wanneer hij niet hoeft te draaien. Een functie die bijzonder handig is in de stad, waar het systeem het brandstofverbruik aanzienlijk kan drukken. Het stop-startsysteem wordt automatisch ingeschakeld wanneer de motor wordt gestart en kan op elk moment manueel worden uitgeschakeld.

Recuperatie van remenergie

Wat houdt energierecuperatie precies in? Kinetische energie wordt omgezet in bruikbare elektriciteit. Die elektriciteit wordt opgeslagen in de batterij of gebruikt door de elektrische systemen van de wagen. Wanneer de bestuurder op de motor remt, levert de alternator stroom aan de randverbruikers en laadt hij de batterij op. Dat bespaart brandstof die anders nodig zou zijn voor deze taken.

Eco Modus (Driving Mode Select)

Een van de modi van het Driving Mode Selection-systeem is Eco, een modus voor milieubewuste bestuurders die zuinig rijden tot een prioriteit maken. Een specifiek kenmerk van de Eco-modus is de freewheel-modus bij wagens met de automatische DSG-transmissie. Die freewheel-modus wordt gebruikt wanneer u rijdt zonder het gaspedaal in te drukken.

Schakelindicator

De juiste keuze van de versnelling kan brandstof besparen en het rijcomfort verhogen. Lagere toerentallen vertalen zich in een lager brandstofverbruik en een stillere motorwerking. Het symbool in de rechterbovenhoek van het scherm bevestigt de juiste versnelling of raadt aan om op of terug te schakelen.