Terug naar de hoofdpagina

Terug

Ontspan. De KAMIQ past in de kleinste parkeerplaatsen zonder dat het plaatsaanbod in het interieur en de koffer eronder lijdt.

DAAR GAAN WE!

Autoafmetingen

 

Veiligheid

Andere veiligheidsvoorzieningen

De ŠKODA KAMIQ staat voor compromisloze veiligheid. De volgende voorzieningen zijn standaard of als optie verkrijgbaar:

ABS voorkomt dat de wielen blokkeren bij noodstops of wanneer je remt op een gladde ondergrond.

EDL helpt de bestuurder bij acceleraties of het oprijden van hellingen met beperkte tractie onder een van de aangedreven wielen.

MSR voorkomt dat de aangedreven wielen blokkeren wanneer de bestuurder vertraagt op een glad oppervlak.

› Door de remdruk te verhogen, helpt de remassistent de bestuurder in situaties waarin een noodstop vereist is. Dat kan de remafstand gevoelig inkorten.

› Het ASR-systeem helpt de bestuurder om soepel te vertrekken en te accelereren zonder dat de wielen doorslippen op een gladde ondergrond.

De bandenspanningscontrole TPM+ informeert de bestuurder op elk moment over de bandenspanning.

› De optionele vertrekhulp voor hellingen helpt bestuurders om veilig te vertrekken op een helling. Het systeem wordt automatisch ingeschakeld op hellingen vanaf 5 procent en zorgt ervoor dat de wagen eenvoudig en veilig kan vertrekken zonder gebruik van de handrem. Het systeem voorkomt dat de wagen achteruit bolt of stilvalt.

Knipperende remlichten beperken het risico op kop-staartaanrijdingen, vooral wanneer de bestuurder verkeersopstoppingen op de snelweg nadert of wanneer hij of zij plots moet remmen voor een onverwacht obstakel.