Terug naar de hoofdpagina

Terug

Alle details die u zocht

TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN DE CITIGO G-TEC

Autoafmetingen

Veiligheid

Andere veiligheidsvoorzieningen

De ŠKODA G-TEC staat voor compromisloze veiligheid. De compacte berline kreeg in 2011 vijf sterren in de EuroNCAP-crashtests voor zijn toonaangevende veiligheidsvoorzieningen. Bovenvermelde veiligheidssystemen voor de G-TEC worden aangevuld met de volgende standaard gemonteerde of optionele voorzieningen:

EDL helpt de bestuurder om te accelereren of hellingen op te rijden wanneer een van de aangedreven wielen weinig grip heeft.

ABS voorkomt dat de wielen tijdens het remmen blokkeren. Het helpt u de controle over de auto te behouden in noodsituaties wanneer u krachtig moet remmen.

MSR voorkomt dat de aangedreven wielen blokkeren wanneer de bestuurder vertraagt op een glad oppervlak.

› Door de remdruk te verhogen helpt de remassistent de bestuurder in situaties waarin een noodstop vereist is. Dat kan de vereiste remafstand gevoelig reduceren.

› Het ASR-systeem helpt de bestuurder om soepel te vertrekken en te accelereren zonder dat de wielen doorslippen op een gladde ondergrond.

› De bandenspanningscontrole informeert de bestuurder op elk moment over de bandenspanning.

› Wanneer hard geremd wordt, beginnen de remlichten te knipperen om achterliggers te waarschuwen voor de plotse vertraging van de auto. Zo hebben achterliggers genoeg tijd om te reageren en kan dus een ongeval worden voorkomen.