Zo hou je je wagen in topconditie

Tijdens de lockdown gebruiken we de wagen weinig of niet. Hij staat dus stil, in de garage of voor het huis, moederziel alleen en verwaarloosd. Toegegeven, we overdrijven wat. Toch verklappen we graag enkele onderhoudstips die je ŠKODA goed zullen doen.

Laat je wagen als het mogelijk is niet buiten staan. Heb je geen garage, bedek hem dan met een beschermhoes. Zo voorkom je dat stof en zonnestralen het koetswerk aantasten.

Maak van de gelegenheid gebruik om je ŠKODA te verwennen. Maak hem schoon tot in de kleinste hoekjes en gaatjes. Voorzie eventueel wat antiroest op gevoelige gebieden. Schrob de velgen en zelfs de onderkant van je wagen. Ga aan de binnenkant aan de slag met de stofzuiger, tot in de kleinste tussenruimtes.

Vul de tank van je ŠKODA vóór je hem voor langere tijd parkeert. Zo vermijd je ongewenste afzetting van stof op de bodem van je benzinetank.

Verlucht je ŠKODA af en toe, dat houdt kwalijke geurtjes en schimmelvorming tegen.

Als je handrem te lang opgetrokken laat, kan hij vastlopen. Trek de handrem dus niet op en schuif indien nodig blokjes onder de wielen, zodat je ŠKODA mooi blijft staan.

Bescherm je ruitenwissers. Ze kunnen aan de voorruit blijven hangen als ze lang niet bewogen hebben.

Nu even goed voor je ŠKODA zorgen en je kan na de lockdown zonder zorgen de baan op.