Gezonde maaltijden: nu meer dan ooit aangewezen

Binnen moeten blijven brengt heel wat veranderingen in ons gedrag met zich mee: minder lichaamsbeweging, onrust over de situatie ... en kasten propvol voedsel omdat we mogelijk voorraad hebben ingedaan.
Tip: let op wat je eet en geef niet toe aan alle verleidingen in de keukenkasten en de koelkast.

We raden uiteraard de toppers aan: groenten en fruit. Verwen jezelf à volonté. Appels, sinaasappels, wortelen, kool, spinazie, ... allemaal aanbevolen. In deze tijd van het jaar is het essentieel om je gestel te verrijken met vitamine C, B en D. Ze werken als anti-oxidanten die je immuuncellen versterken en de aanmaak van antilichamen bevorderen.

Eet niet alleen maar pasta (zelfs al heb dat ze ruim in voorraad). Ook peulvruchten zoals bonen, linzen of kikkererwten zijn aangeraden, wegens rijk aan proteïne en ijzer.

Blijf dierlijke of plantaardige eiwitten eten, via rundvlees, kip, vis of de veggie en vegan alternatieven. Zorg er wel voor dat je eiwitinname niet hoger is dan een derde van wat je eet.

Hou ook regelmaat in je maaltijden. Verlies je ritme niet van vóór de lockdown en vermijd vooral om heel de dag door hapjes te knabbelen.

Naast gezond eten is ook regelmatige lichaamsbeweging essentieel. Zoek best een dagelijkse trainingsroutine. Stretchen, fitnessen, gym, … Online vind je 1001 tips en coaching.

Eet smakelijk en sport goed!