Winterbanden

WAAROM WINTERBANDEN?

Wanneer de wegen glad zijn, is het belangrijk om aan je veiligheid en die van je wagen te denken. Winterbanden zijn hiervoor de perfecte oplossing, maar waarom is het beter om tijdens de winter niet met zomerbanden te rijden?

  • Door het aangepaste rubber blijven de winterbanden flexibel bij koude temperaturen (onder 7°C).
  • Dit zorgt voor een kortere remafstand bij winterse omstandigheden (ijs, sneeuw, regen).
  • Doordat je zomerbanden gespaard blijven van het winters klimaat gaan ze langer mee.
  • Daarbovenop zijn de groeven van winterbanden speciaal ontwikkeld voor winterse omstandigheden waardoor je meer grip op het wegdek krijgt en de kans op aquaplanning vermindert.

WINTERKIT

ŠKODA biedt u ook de mogelijkheid om uw wagen te voorzien van een originele winterkit. Dankzij de winterkits van ŠKODA worden niet enkel de banden vervangen, maar heb je een op velg gemonteerde winterband. Dit is een duurzame oplossing, want doordat je de winterkits integraal verwisseld met de zomerkits slijten ze elk maar voor de helft per jaar. Daarnaast zijn winterkits ook nog eens een esthetische oplossing doordat de banden, gemonteerd op de originele velgen, bij het design van je wagen passen.

Voor meer info over de winterkits kun je contact opnemen met je Service Partner. Hij stelt je de kits voor die bij jouw voertuig passen.


GARANTIE VAN 36 MAANDEN

Bovendien geniet je bij aankoop van een ŠKODA winterkit of losse banden in naverkoop, van een garantie van maar liefst 36 maanden (enkel op de banden). Deze is geldig vanaf de datum van aankoop en geeft een dekking bij de volgende schadegevallen:

  • borduurschade ;
  • beschadiging door een puntig voorwerp ;
  • vandalisme (copie PV/aangifte politie noodzakelijk).

Beschadigingen aan de velgen vallen niet onder de garantie.

WINTERBANDEN

Het bedrag van de tussenkomst wordt berekend aan de hand van de terugbetalingstabel. Voor meer info rond de bandengarantie kan u steeds terecht bij uw officiële verkooppunt.

Terugbetalingstabel