TOUR DE FRANCE 2017

FIETSPERSOONLIJKHEID? ZEKER WETEN.

Deze test vertelt u welk soort fietser u bent! Bent u een beginner die het graag kalmpjes aanpakt of een echte berggeit die barst van de adrenaline? Beantwoord enkele vragen en ontdek welk fietstype u echt bent.

Wie wint de Tour de France?

Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, is Chris Froome volgens de bookmakers de grote favoriet met odds van 10 tegen 11. Hij heeft de nodige ervaring, het meest getalenteerde team en is in topconditie. Wie kan hem kloppen?

Meer weten

Interessante Etappes

Christian Prudhomme ontwierp de Tour van dit jaar als een "meer open, minder gecontroleerde wedstrijd met als doel om een vorm van wielrennen te herontdekken in de geest van vijfvoudig tourwinnaar Bernard Hinault". Laten we enkele interessante etappes van dichterbij bekijken.

Meer weten

De wagens van de Tour de France

Tijdens de Tour moet er goed worden gezorgd voor de wielrenners, maar ook voor hun fietsen. De volgwagens die ŠKODA leverde, legden maar liefst 2,8 miljoen kilometer af in de Tour van 2016. Het ging dan ook om een vloot van 250 wagens in totaal. Kortom, een colonne waarop menig president een tikje jaloers zou zijn. Maar wat is precies hun taak?

Meer weten