ŠKODA trekt naar Denemarken

ŠKODA au Danemark pour le Championnat du monde de hockey sur glace IIHF

ŠKODA au Danemark pour le Championnat du monde de hockey sur glace IIHF

4. 5. 2018

"Onze betrokkenheid bij het IIHF Wereldkampioenschap IJshockey heeft een lange traditie en is een belangrijke pijler van onze sponsoringstrategie"

Vendredi 4 mai 2018

  • ŠKODA is al 26 jaar de officiële hoofdsponsor en voertuigpartner van het Wereldkampioenschap IJshockey van de Internationale IJshockeyfederatie IIHF
  • De pendelvloot bestaat uit 50 voertuigen voor de organisatoren van het IIHF Wereldkampioenschap
  • Highlights aan de zijkanten: De OCTAVIA COMBI RS, SUPERB COMBI en KAROQ krijgen een opvallende plaats naast de ijsbaan
  • Het logo van ŠKODA is afgebeeld op de boardings en de face-offcirkels van de ijsbanen waar de wedstrijden gespeeld worden
  • Een officiële 'IIHF App', mogelijk gemaakt door ŠKODA, biedt een live-ticker, interessante statistieken en interessante achtergrondinformatie

Voor de 26e keer ondersteunt ŠKODA het Wereldkampioenschap IJshockey van de Internationale IJshockeyfederatie IIHF, dat van 4 tot 20 mei 2018 voor het eerst plaatsvindt in Denemarken. Als officiële hoofdsponsor en voertuigpartner levert het Tsjechische merk in totaal 50 auto's aan de organisatoren in Denemarken. Sinds 1992 hebben de modellen van ŠKODA meer dan zes miljoen kilometer afgelegd voor de Wereldkampioenschappen. Daarnaast zal ŠKODA prominent aanwezig zijn op de twee locaties waar het IIHF Wereldkampioenschap IJshockey doorgaat, in Kopenhagen en Herning, en een gevarieerd ondersteunend programma aanbieden aan de toeschouwers. Op het ŠKODA Storyboard zullen extra informatie, achtergrondverhalen, foto's en video's in verband met het Wereldkampioenschap IJshockey beschikbaar zijn.

"Onze betrokkenheid bij het IIHF Wereldkampioenschap IJshockey heeft een lange traditie en is een belangrijke pijler van onze sponsoringstrategie", aldus Alain Favey, directielid voor verkoop en marketing van ŠKODA AUTO. "IJshockey is een van de populairste sporten in het thuisland van ons merk en op vele andere relevante markten. Alleen al in 2017 volgden meer dan een miljard fans het IIHF Wereldkampioenschap IJshockey op tv. Met deze sponsoringverbintenis hebben wij de internationale reputatie van het merk ŠKODA de laatste jaren een enorme boost gegeven."

Sinds 1993 staat ŠKODA in de spotlights als officiële sponsor van het Wereldkampioenschap IJshockey; het engagement als voertuigpartner begon vorig jaar, waarmee het merk zich verzekerde van een plaats in het Guinness Book of World Records, met de langste sponsoring van een wereldkampioenschap in de sportgeschiedenis (25 jaar). In 2018 zal ŠKODA voor de 26e keer hoofdsponsor zijn wanneer 16 teams in Denemarken strijden voor de titel van wereldkampioen. Vorig jaar verlengde ŠKODA de sponsoringovereenkomst tot 2021.

De pendelvloot omvat de bestseller OCTAVIA, het topmodel SUPERB en de SUV's KODIAQ en KAROQ. ŠKODA levert in totaal 50 voertuigen. Tijdens zijn jaarlijkse missie legt de ŠKODA-vloot gemiddeld zo'n 250.000 kilometer af op het IIHF Wereldkampioenschap IJshockey. In de voorbije 26 jaar werd in totaal meer dan zes miljoen kilometer afgelegd. Dat komt overeen met 140 keer de omtrek van de aarde. Een indrukwekkend bewijs van de betrouwbaarheid van de ŠKODA-voertuigen!

Je kunt het logo van ŠKODA niet missen tijdens het IIHF Wereldkampioenschap IJshockey: zo siert het de boardings rondom de ijsbaan en de face-offcirkels van de locaties in de Deense hoofdstad Kopenhagen en in Herning, zo'n 250 kilometer verderop. Daarnaast plaatst het Tsjechische merk drie modellen in de schijnwerpers: de OCTAVIA COMBI RS, de SUPERB en de KAROQ krijgen een opvallende plaats naast de ijsbaan. In 1993 stelde ŠKODA zijn modellen ŠKODA FAVORIT/FORMAN tentoon naast de ijsbaan.

ŠKODA is ook de exclusieve partner van de 'IIHF App', die ijshockeyfans leuke achtergrondverhalen en interessante statistieken biedt. Dankzij de live-ticker - met doelpuntwaarschuwing - missen de gebruikers niets van de actie. Bovendien kun je een pronostiekje wagen en met je vrienden delen. De 'IIHF App' is verkrijgbaar voor de besturingssystemen Android en iOS.

Het ŠKODA Storyboard biedt een heleboel nuttige informatie, interessante achtergrondverhalen, video's en foto's over ijshockey. Zo is Tsjechië niet alleen de thuisbasis van ŠKODA, maar ook van een klein familiebedrijfje dat de pucks voor het Wereldkampioenschap IJshockey en de Olympische Winterspelen produceert. Op het ŠKODA Storyboard staat nog een ander interessant artikel, dat ons leert hoe het perfecte ijsoppervlak wordt gecreëerd. Iedereen die van plan is naar het IIHF Wereldkampioenschap IJshockey 2018 te gaan, vindt ook belangrijke informatie over Kopenhagen en Herning op de website. Alle achtergrondverhalen zijn beschikbaar voor redactioneel gebruik zonder copyright.

Recentste nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten