Terug naar de hoofdpagina

TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN DE YETI

Alle details die u zocht

Autoafmetingen

Veiligheid

Andere veiligheidsvoorzieningen

De ŠKODA YETI staat voor compromisloze veiligheid. De compacte SUV kreeg in 2009 vijf sterren in de EuroNCAP-crashtests voor zijn voorbeeldige veiligheidsvoorzieningen. Bovenvermelde veiligheidssystemen voor de YETI worden aangevuld met de volgende standaard gemonteerde of optionele voorzieningen:

› EDL helpt de bestuurder om te accelereren of hellingen op te rijden wanneer een van de aangedreven wielen weinig grip heeft.

› ABS voorkomt dat de wielen blokkeren bij noodstops of wanneer men remt op een gladde ondergrond.

› MSR voorkomt dat de aangedreven wielen blokkeren wanneer de bestuurder vertraagt op een glad oppervlak.

› Door de remdruk te verhogen helpt de remassistent de bestuurder in situaties waarin een noodstop vereist is. Dat kan de remafstand gevoelig inkorten.

› Het ASR-systeem helpt de bestuurder om soepel te vertrekken en te accelereren zonder dat de wielen doorslippen op een gladde ondergrond.

› De bandenspanningscontrole informeert de bestuurder op elk moment over de bandenspanning.

› De optionele vertrekhulp voor hellingen helpt bestuurders om veilig te vertrekken op een helling. Het systeem wordt automatisch ingeschakeld op hellingen vanaf 5% en zorgt dat de wagen eenvoudig en veilig kan vertrekken zonder dat de bestuurder de handrem hoeft te bedienen. Het systeem voorkomt dat de wagen achteruitbolt of stilvalt.