Terug naar de hoofdpagina

Alle details die u zocht

ŠKODA SUPERB GREENLINE SPECIFICATIES

Autoafmetingen

Veiligheid

Snelheidsbegrenzer

Zoals zijn naam doet vermoeden, beperkt deze functie de maximumsnelheid van de wagen. Bestuurders kunnen een topsnelheid tussen 30 en 210 km/u instellen en hun ogen op de weg houden in plaats van op de snelheidsmeter, wetende dat ze de snelheidsbeperkingen niet zullen overtreden. In tegenstelling tot een snelheidsregelaar, die een vaste snelheid aanhoudt, stelt de snelheidsbegrenzer de bestuurder in staat om zelf zijn snelheid te kiezen tot aan, maar niet hoger dan de ingestelde waarde. Deze functie voorkomt met andere woorden enkel dat de wagen de ingestelde snelheid overschrijdt. Om veiligheidsredenen wordt deze functie tijdelijk uitgeschakeld tijdens een kick down (wanneer het versnellingspedaal volledig wordt ingedrukt).

Snelheidsbegrenzer
Andere veiligheidsvoorzieningen

De ŠKODA SUPERB GREENLINE staat voor compromisloze veiligheid. Naast de bovenstaande veiligheidssystemen zijn ook de volgende functies standaard of als optie verkrijgbaar op de SUPERB GREENLINE :

ABS voorkomt dat de wielen blokkeren bij een noodstop of wanneer u remt op een gladde ondergrond.

› Door de remdruk te verhogen, helpt de remassistent de bestuurder in situaties waarin een noodstop vereist is. Dat kan de remafstand gevoelig inkorten.

MSR voorkomt dat de aangedreven wielen blokkeren wanneer de bestuurder vertraagt op een glad oppervlak.

› Het ASR-systeem helpt de bestuurder om soepel te vertrekken en te accelereren zonder dat de wielen doorslippen op een gladde ondergrond.

EDL helpt de bestuurder bij acceleraties of het oprijden van hellingen met lage tractie onder een van de aangedreven wielen.

XDS+ assisteert de bestuurder in scherpe bochten en zorgt ervoor dat de wagen zich neutraal gedraagt wanneer de bestuurder dynamisch de bocht indraait. De controle-elektronica simuleert eigenlijk de aanwezigheid van een sperdifferentieel om de tractie en rijdynamiek te verbeteren in de bochten. De wagen zal dus zelfverzekerder en natuurlijker dan ooit door de bochten gaan.

› De bandenspanningscontrole informeert de bestuurder op elk moment over de bandenspanning.

› De optionele vertrekhulp voor hellingen helpt bestuurders om veilig te vertrekken op een helling. Het systeem wordt automatisch ingeschakeld op hellingen vanaf vijf graden en zorgt ervoor dat de wagen eenvoudig en veilig kan vertrekken zonder gebruik van de handrem. Het systeem voorkomt dat de wagen achteruit bolt of stilvalt.

Knipperende remlichten beperken het risico op kop-staartaanrijdingen, vooral wanneer de bestuurder verkeersopstoppingen op de snelweg nadert of wanneer hij of zij plots moet remmen voor een onverwacht obstakel.