Terug naar de hoofdpagina

Terug

TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN DE RAPID

Alle details die u zocht

Autoafmetingen

Veiligheid

Andere veiligheidsvoorzieningen

De ŠKODA RAPID staat voor compromisloze veiligheid. De compacte berline kreeg in 2012 vijf sterren in de EuroNCAP-crashtests voor zijn toonaangevende veiligheidsvoorzieningen. Bovenvermelde veiligheidssystemen voor de Rapid worden aangevuld met de volgende standaard gemonteerde of optionele voorzieningen:

› EDL helpt de bestuurder bij acceleraties of het oprijden van hellingen met lage tractie onder een van de aangedreven wielen.

› ABS voorkomt dat de wielen blokkeren bij een noodstop of wanneer u remt op een gladde ondergrond.

› MKB activeert het remsysteem na een aanrijding om verdere schade te voorkomen.

› MSR voorkomt dat de aangedreven wielen blokkeren wanneer de bestuurder vertraagt op een glad oppervlak.

› Door de remdruk te verhogen helpt de remassistent de bestuurder in situaties waarin een noodstop vereist is. Dat kan de remafstand gevoelig inkorten.

› Het ASR-systeem helpt de bestuurder om soepel te vertrekken en te accelereren zonder dat de wielen doorslippen op een gladde ondergrond.

› De bandenspanningscontrole informeert de bestuurder op elk moment over de bandenspanning.

› De optionele vertrekhulp voor hellingen helpt bestuurders om veilig te vertrekken op een helling. Het systeem wordt automatisch ingeschakeld op hellingen vanaf vijf graden en zorgt ervoor dat de wagen eenvoudig en veilig kan vertrekken zonder gebruik van de handrem. Het systeem voorkomt dat de wagen achteruit bolt of stilvalt.