Terug naar de hoofdpagina

Alle details die u zocht

TECHNISCHE SPECIFICATIES VAN DE FABIA

Autoafmetingen

Veiligheid

Andere veiligheidsvoorzieningen

De ŠKODA FABIA staat voor compromisloze veiligheid. De compacte berline kreeg in 2014 vijf sterren in de EuroNCAP-crashtests voor zijn toonaangevende veiligheidsvoorzieningen. Bovenvermelde veiligheidssystemen voor de FABIA worden aangevuld met de volgende standaard gemonteerde of optionele voorzieningen:

EDL helpt de bestuurder bij acceleraties of het oprijden van hellingen met lage tractie onder een van de aangedreven wielen.

XDS+ assisteert de bestuurder in scherpe bochten en zorgt ervoor dat de wagen zich neutraal gedraagt wanneer de bestuurder dynamisch de bocht indraait. De controle-elektronica simuleert eigenlijk de aanwezigheid van een sperdifferentieel om de tractie en rijdynamiek te verbeteren in de bochten. De wagen zal dus zelfverzekerder en natuurlijker dan ooit door de bochten gaan.

ABS voorkomt dat de wielen blokkeren bij een noodstop of wanneer u remt op een gladde ondergrond.

MSR voorkomt dat de aangedreven wielen blokkeren wanneer de bestuurder vertraagt op een glad oppervlak.

› Door de remdruk te verhogen helpt de remassistent de bestuurder in situaties waarin een noodstop vereist is. Dat kan de remafstand gevoelig inkorten.

› Het ASR-systeem helpt de bestuurder om soepel te vertrekken en te accelereren zonder dat de wielen doorslippen op een gladde ondergrond.

› De bandenspanningscontrole informeert de bestuurder op elk moment over de bandenspanning.

› De optionele vertrekhulp voor hellingen helpt bestuurders om veilig te vertrekken op een helling. Het systeem wordt automatisch ingeschakeld op hellingen vanaf vijf graden en zorgt ervoor dat de wagen eenvoudig en veilig kan vertrekken zonder gebruik van de handrem. Het systeem voorkomt dat de wagen achteruit bolt of stilvalt.

Knipperende remlichtenbeperken het risico op kop-staartaanrijdingen, vooral wanneer de bestuurder verkeersopstoppingen op de snelweg nadert of wanneer hij of zij plots moet remmen voor een onverwacht obstakel.